Museomatkalle Tukholmaan!

Eurooppa Kaupungit Kotimaa Kulttuuri Pohjoismaat
Syksy on otollista aikaa museovierailuille. Tukholman museokirjo on hyvin laaja ja kiehtovia kohteita löytyy moneen makuun. Matkamme vie sinut helposti keskelle Tukholman ainutlaatuista kulttuuritarjontaa.

Päivä Tukholmassa -risteily on erinomainen valinta pieneen kulttuurinnälkään. Museomatkalla kannattaa ehdottomasti käydä Djurgårdenin saarella sijaitsevalla Skansenilla, joka on maailman ensimmäinen ja suurin ulkoilmamuseo. Skansenilla voi tutustua Ruotsin historiaan viiden vuosisadan ajalta aidoissa historiallisissa puitteissa.

Historian havinan lisäksi Skansenissa saat myös aidon kosketuksen luontoon, sillä siellä sijaitsee myös Tukholman ainoa eläinpuisto. Puistossa on pohjoismaisia koti- ja villieläimiä, kuten karhuja, susia, ahmoja ja ilveksiä. Lill-Skansenissa on suloisia pikkueläimiä ja hauskaa puuhaa perheen pienimmille. Skansenin akvaariossa pääset ihastelemaan mitä jännittävämpiä eksoottisia eläimiä kuten krokotiilejä ja kääpiöapinoita. Skansenista löytyy myös viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja ihastuttavia matkamuistopuoteja. Skansenissa vietetään vuoden tärkeimpiä juhlia perinteiseen ruotsalaiseen tapaan, pian ajankohtaisena ovatkin tunnetut Skansenin joulumarkkinat.

Skansen talvella/Imagebank Sweden

Imagebank Sweden

Sotahistoriaa ja populaarikulttuuria

Djurgårdenin saarella sijaitsee myös vetovoimainen Vasa-museo. Sotalaiva Vasa upposi myrskyn seurauksena neitsytmatkallaan vuonna 1628. Vuonna 1961 laiva nostettiin meren pohjasta lähes täysin säilyneenä. Sadoin veistoksin koristeltu laiva on todellinen taideaarre. Vasa-laiva on hyvin merkittävä turistinähtävyys ja museo houkutteleekin vierailijoita enemmän kuin mikään muu museo Pohjoismaissa.

Lapsiperheiden kannattaa poiketa Junibackenissa, joka löytyy Vasa-museon läheltä. Tämä ”elävä satutalo” on kunnianosoitus Astrid Lindgrenin lastenkirjojen hahmoille. Junibacken eli kesäkumpu on ikään kuin ruotsalainen versio Naantalin Muumimaailmasta.

Sotahistoriasta kiinnostuneen kannattaa vierailla Vasa-museon lisäksi myös Armeijamuseossa, joka on yksi Ruotsin parhaista historiallisista museoista. Armeijamuseo sijaitsee Tukholman Östermalmin kaupunginosassa. Sisään pääsee ilmaiseksi ja nähtävää riittää aina viikinkiajasta nykyaikaan.

Glamourin täyteisessä ABBA The Museumissa kannattaa myös vierailla. Museo löytyy Djurgårdenin Swedish Music Hall of Famesta, ja sieltä on vain viiden minuutin matka Skanseniin. Museo tarjoaa interaktiivisia musiikkielämyksiä koko perheelle. Vierailtuasi ABBA-museossa ymmärrät yhtyeen musiikilliset saavutukset ja vaikutukset Ruotsin ja koko maailman musiikkihistoriassa.

Mikäli tekniikka ja tiede kiehtovat, niin kannattaa suunnata Tekniikan museoon. Tekniska Museet löytyy myös Djurgårdenista. Viikonloppuisin ja lomien aikaan museossa on normaalin tarjonnan lisäksi hauskoja tapahtumia ja ylimääräisiä esityksiä koko perheelle. Tekniikan museo tarjoaa kaikille Viking Linen asiakkaille 20% alennuksen sisäänpääsystä maihinnousukorttia näyttämällä.

Jos kiertely Tukholman museoissa ei ole sinun suurin intohimosi, niin pienempään kulttuurinnälkään suosittelemme vierailua ainakin valokuvamuseo Fotografiskassa, joka sijaitsee aivan Viking Linen terminaalin vieressä. Fotografiska on maailmanluokan modernin valokuvataiteen keskus ja kansainvälinen kohtauspaikka. Täällä voit myös nauttia herkullista lounasta kaiken silmänruoan lisäksi, tai voit vain ihailla upeita merellisiä näkymiä yläkerran baarista.

Huomaathan että liittymäkuljetuksen ostaneille kuuluu bussikuljetus Tukholman keskustaan ja Djurgårdenille. Mukavan museopäivän jälkeen voit hypätä bussimme kyytiin joka vie sinut turvallisesti aina satamaan asti.

Risteilymatkoihimme voit tutustua tästä.

Tukholma Vasalaiva

Vasalaiva/Imagebank Sweden

Imgabank Sweden

TEKSTI: Hanna Siekkinen