Matka Viron sydämeen – yhdessä Pohjolan Matkan kanssa  

Baltia Pohjolan Matkassa

Tervetuloa tutustumaan kauniiseen Viroon Pohjolan Matkan ryhmämatkalla! Viro on kuin Pohjois-Euroopan piilotettu jalokivi, joka tarjoilee ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, luontoa ja kulttuuria. Kotimaisena ryhmämatkailuun erikoistuneena matkanjärjestäjänä  tarjoamme unohtumattomia matkakokemuksia – samalla hyvästä porukasta ja tunnelmasta nauttien. Kokeneet ja luotettavat kuljettajamme vievät sinut ja ryhmäsi minne haluatte, ja matkapaketti suunnitellaan aina juuri ryhmän toiveiden mukaisesti. Luvassa on yhteisiä muistoja, jotka säilyvät elämän mittaisen ajan. 

Rikkaan historian maa

Viro on kulttuurisesti eläväinen maa. Tarjolla on kaikkea perinteisistä kansantansseista nykyaikaisiin taidenäyttelyihin. Virolla on monimutkainen ja rikas historia, joka näkyy sen lukuisissa historiallisissa kohteissa, kuten esimerkiksi Tallinnassa sijaitsevassa Aleksanteri Nevskin katedraalissa. Viron ulkoilmamuseo esittelee perinteistä virolaista maaseutuarkkitehtuuria ja antaa käsityksen maan maaseutuelämästä vuosisatojen ajan. Voit tutustua uudelleenrakennettuihin kyliin asiantuntevien oppaiden opastuksella ja oppia perinteisistä käsityötaidoista ja elämäntavoista.

 

Kadriorgin palatsi Tallinnassa

Tallinna, Viron lumoava pääkaupunki

Tallinnan erinomaisesti säilynyt keskiaikainen vanhakaupunki vie meidät suoraan mielenkiintoiseen menneeseen aikaan. Kivetyt kadut, värikkäät rakennukset ja muinaiset kaupunginmuurit luovat taianomaisen tunnelman, joka lumoaa kävijät. Tallinnan 1200-luvulta  peräisin oleva raatihuone on myös näkemisen arvoinen. Myös Toompean mäeltä avautuvat panoraamanäkymät kaupunkiin ovat henkeäsalpaavat.

Tallinnaan on luvassa monia tapahtumia vuonna 2024, jotka tekevät vierailustasi vielä entistäkin muistorikkaamman. Voit ihailla kaupungin hienoimpia maisemia Paksun Margaretan tornista, joka avautuu remontoituna toukokuussa. Kesäkuussa voit kokea Vanhankaupungin päivät ja heinäkuussa kaupunki elää mm. Keskiaikapäivien ja Tall Ships Races -tapahtumien tahdissa. Syyskuussa valo kulkee kaupungin halki Valo kulkee -valofestivaalilla, luoden unohtumattomia hetkiä.

Musiikin ystäville Tallinnan Laululava on käymisen arvoinen paikka. Tämä ulkoilmakonserttipaikka on isännöinyt lukuisia musiikkifestivaaleja ja konsertteja, mukaan lukien kuuluisa Viron Laulufestivaali. Koe musiikin tuoma yhteenkuuluvuuden tunne, joka yhdistää virolaisia.

Paksun Margareetan kattoterassi Tallinnassa (Visit Tallinn/Kaupo Kalda)

Tartto on kulttuuripääkaupunki 2024

Euroopan kulttuuripääkaupunkina loistava Tartto tarjoaa kesälle 2024 ainutlaatuisia tapahtumia, kuten “Suuteleva Tartto” -euroviisutapahtuman, joka juhlistaa tasa-arvoa raatihuoneentorilla 18.5. Musiikin ystäville tarjolla on Veijo Tormiksen “Unohdetut kansat” 15.6., ja 16.-22.6. Tarton laulu- ja tanssijuhlat, jotka tuovat yhteen yli 2024 tanssijaa ja 10000 laulajaa. Ei sovi myöskään unohtaa Tartto2024 kesäjuhlia elokuun alussa!

Tartto
Tarton vanhan tuomiokirkon raunioille voi kiivetä katsomaan näköaloja

Olutta ja punajuuresta tehtyjä pesukoneita

Tarton vierailusi aikana kannattaa tutustua Viron kansallismuseoon ERM:iin, joka on rakennettu entiselle sotilaslentokentälle sekä ja A.Le Coqin olutmuseoon. Myös Tarton tuomiokirkko ja yliopiston museo tarjoavat kulttuurihistoriallisia elämyksiä. Lisäksi voit kokea ainutlaatuisia tapahtumia ja näyttelyitä, kuten “Punajuuresta tehty pesukone” -näyttelyn, joka on avoinna 24.4.-31.12. Tässä näyttelyssä näet virolaisten näppäriä keksintöjä neuvostoajalta. 

Luonnonihmeitä sekä Pärnun ja Saarenmaan kulttuuritapahtumia

Viro tunnetaan myös puhtaasta luonnostaan ja vehreydestään. Lahemaan kansallispuisto ja Keila-Joan vesiputous ovat vain muutamia niistä kohteista, joita ei kannata jättää väliin. Kulttuurin ystäville Viro tarjoaa monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden myös Tallinnan ja Tarton ulkopuolella, kuten Viljandin kesäoopperan, Pärnun hansapäivät ja Saarenmaan Oopperapäivät.

Viron keittiön herkut

Matka ei ole täydellinen ilman paikallisen keittiön maistelua. Viron ruoka yhdistää perinteisiä makuja nykyaikaisiin käänteisiin. Musta leipä on virolaisen ruokavalion kulmakivi, ja perinteinen virolainen hapankaalipata, “sült”, on maistamisen arvoinen herkku, erityisesti juhlahetkissä. Jälkiruoaksi kannattaa maistaa kuuluisaa virolaista marsipaania. Tämä makea mantelimassa muovataan usein värikkäiksi hahmoiksi ja on olennainen osa virolaista makeisteollisuutta. Ateriasi kruunaa lasillinen paikallista olutta tai Vana Tallinna, herkullista maustettua rommilikööriä. Pärnussa voit vierailla myös Jaanihanson siideritilalla, päärynäpuiden katveessa kierrellen.

Ryhmämatkalle Viroon

Viro valloittaa sydämesi luonnonkauneudellaan, rikkaalla historiallaan ja elävällä kulttuurillaan. Tallinnan keskiaikaisesta charmista luonnonpuistojen rauhaan, Viro tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä jokaiselle matkailijalle.

Pohjolan Matkan ryhmämatkojen kyydissä kerrytät upeita muistoja ja yhteisiä kokemuksia. Olipa kyseessä kulttuurin täyteinen loma Tartossa tai historiallinen seikkailu Tallinnassa, me pohjolanmatkalaiset huolehdimme, että matkastasi tulee ikimuistoinen. Lähde siis kanssamme tutkimaan Viron kauneutta ja kulttuuria – yhdessä luomme matkoja, jotka rikastuttavat mieltä ja sydäntä!

kansikuva: Visit Tallinn/Kaupo Kalda