Sisäpiiristä umpimähkään – Pohjolan Matka tarjoaa aina uusia seikkailuja  

Baltia Kylpylät Pohjolan Matkassa
Kuva: Visit Estonia

Matkustaminen on paljon enemmän kuin vain uusien paikkojen näkemistä; se on kokemuksia, seikkailuja ja yhdessäoloa. Raija Tolvanen, kokenut matkavastaava, jakaa kokemuksiaan vuosikymmenten varrelta ja siitä, miten Pohjolan Matka on ollut osa näitä unohtumattomia hetkiä. Tässä jutussa pääset lukemaan myös Raijan suosituksia Pohjolan Matkan valikoimasta kevään ja kesän lyhytlomaksi.

Ryhmämatkojen lumo

Raija kertoo, että ryhmämatkojen parhaimpiin puoliin kuuluu mukava seura ja matkustamisen edullisuus yksin matkustamiseen verrattuna. “Pääsen kokemaan ja näkemään uusia paikkoja ja maisemia sekä toteuttamaan myös vanhoja unelmia,” Raija toteaa. Hän on johdattanut ryhmiä niin Nepalin vaelluksille kuin Kilimantsaron huipullekin, missä matkalaisten kesken on syntynyt kestäviä ystävyyssuhteita ja jaettu unohtumattomia kokemuksia.

 

Tallinna ilmasta kuvattuna
Henkeäsalpaava Tallinna

Pohjolan Matkan Sisäpiiri – matkoja, jotka ylittävät odotukset

Pohjolan Matkan Sisäpiirin matkat ovat ainutlaatuisia: ne tarjoavat edullisempia hintoja, extraohjelmaa ja pieniä yllätyksiä, jotka tekevät jokaisesta matkasta erityisen. Raija muistelee lämmöllä Tarton reissua, joka oli monella tapaa mielenkiintoinen ja odottaa innolla myös huhtikuussa tulevaa Pärnun matkaa. Sisäpiirin matkoilla on mukana myös Pohjolan Matkan henkilökuntaa varmistamassa, että jokainen matka on sujuva ja unohtumaton.

Pärnun rantaniityn luontopolku

Hemmottelua  Pärnun kylpylälomalla

Raijankin innolla odottama Pärnu on tunnettu kauniista rannoistaan, idyllisestä vanhasta kaupungista ja rentouttavista kylpylöistään. Pohjolan Matka tarjoaa tänä keväänä Sisäpiirin matkan lisäksi hemmottelevia kylpylälomia Pärnuun. Kesällä Pärnun matkojen valikoima täydentyy 4 yön hotellimatkoilla. Loma Pärnussa tarjoaa täydellisen irtioton arjesta – voit nauttia lämpimistä altaista, hoitavista kylvyistä ja kauniista ympäristöstä.

Aina yhtä tunnelmallinen Victoria

Tallinna – aina jotain uutta

Myös Tallinnasta Raija mainitsee suosikkikohteekseen vanhan kaupungin. Vaikka Tallinnan vierailuja on takana jo monia, ”jotain uuttakin aina kuitenkin löytyy”. Helppo ja huoleton tapa kokea Tallinnaa on risteily Victorialla +hotelliyö -matka, joka tarjoaa unohtumattoman elämyksen merellä ja mahdollisuuden tutustua Tallinnaan aivan uudella tavalla. Matkaan sisältyy yöpyminen laivalla ja valitsemassasi hotellissa Tallinnassa. Laivamatkan aikana pääsee nauttimaan monipuolisista palveluista ja hotelliyöpymisen jälkeen Tallinnan monipuoliset ostosmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat aivan käden ulottuvilla.

Enemmän kuin pelkkä matka

Raijan kokemusten ja Pohjolan Matkan tarjonnan kautta on selvää, että matkustamisen ilo löytyy uusista seikkailuista ja yhteisistä kokemuksista. Olipa kyseessä rentouttava kylpyläloma Pärnussa tai risteily+hotellimatka Tallinnaan, jokainen matka tarjoaa mahdollisuuden rikastuttaa elämää ja luoda muistoja, jotka säilyvät vuosikymmeniä.

Raija korostaa yhteistyön merkitystä Pohjolan Matkan kanssa kuvaillen sitä luontevaksi ja luotettavaksi. Matkanjärjestäjän asiantuntemus ja kyky reagoida yllättäviin tilanteisiin ovat tehneet mahdolliseksi monien unelmien toteutumisen, aina Perun vuoristovaelluksista lähemmäs kotia suuntautuviin teatterireissuihin.

Erityisen suosittuja Raijan vetämissä ryhmissä ovat olleet “Umpimähkä” -matkat, joissa matkakohde paljastetaan vasta matkan aikana. Tämä osoittaa, kuinka matkustamisen viehätys ei rajoitu pelkästään kohteeseen itsessään, vaan myös yllätyksen iloon ja yhdessä koettuihin seikkailuihin.

Aina jotain uutta

Pärnun lomat ja Tallinnan risteily- ja hotellimatkat ovat vain esimerkkejä Pohjolan Matkan tarjonnasta, josta löytyy näiden lähilomien lisäksi matkoja myös kauemmaksi ja pitemmäksi aikaa. Itse matka on useimmiten enemmän kuin siirtymistä paikasta toiseen, minkä ymmärtää vain matkaan lähtemällä.  Raijan tarinat vahvistavatkin, että matkustaessamme emme vain laajenna maantieteellisiä horisonttejamme, vaan myös sisäistä maailmaamme, kohtaamme uusia ihmisiä ja kulttuureja ja kasvamme kokemuksen myötä.

Olipa matkasi tarkoitus sitten mikä tahansa, Pohjolan Matka on valmiina tekemään jokaisesta matkasta unohtumattoman. Raijan sanoin: “Heidän kanssaan löytyy aina uusiakin kohteita mietittäväksi”, ja seikkailunhaluisille matkustajille tämä tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia tutkia, oppia ja ihastua maailman ihmeisiin.

Matka on vasta alussa – minne siis seuraavaksi?