Tallinnan keväässä on paljon uutta

Baltia Eurooppa Kaupungit
Miltä kuulostaisi lähiloma uusissa ympyröissä herkullisen ruoan ja juoman sekä kiehtovien käyntikohteiden kera? Tallinna tarjoaa kaikkea tätä ja enemmän. Lue alta, mitä kaikkea Tallinnassa kannattaa kokea juuri nyt.
Kuva: Visit Tallinn/Kaupo Kalda

Pari viime vuotta ovat olleet Tallinnassa hiljaisempia, mutta se ei suinkaan tarkoita, että kaupunki olisi jämähtänyt paikoilleen. Tallinna kehittyy, elää ja tarjoaa sopivassa suhteessa vahvajuurista vanhaa ja moni-ilmeistä uutta.

Nälkä – aina hyvä syy tulla Tallinnaan

Tallinna on täynnä mitä upeimpia ja monipuolisempia ravintoloita. Valikoimasta löytyy oma suosikkinsa niin kasvisruoan ystäville, pihvifaneille kuin aasialaista keittiötä rakastaville. Alla olevat vaihtoehdot tarjoavat takuulla aina jotakin uutta.

Lee

Jos Leib Resto & Aed Vanhassakaupungissa kuului ravintolasuosikkeihin, sen tilalle avattu ravintola Lee ei varmasti tuota pettymystä. Huippulaadukas ruoka, tyylikäs sisustus ja upea sisäpiha ovat hieno ravintolaelämys.

Rado

Mitähän liitutaululla tällä kertaa lukee? Radon ruokalista on aina yllätys, ja tarjoilija tuo pöydän viereen taulun, josta päivän valikoiman voi nähdä. Rado on laadukas, siisti ja silti rento, ja sopii niin lounaspaikaksi kuin parempaan illalliseenkin.

Kuva: Ravintola RADO/Visit Estonia/Näljane Nelik
Kuva: Ravintola Lee/Visit Tallinn/Lauri Laan

Riviera Palais Brasserie

Maarjamäen palatsissa sijaitseva klassisen tyylikäs ravintola on käynnin arvoinen jo sijaintinsa takia. Kevään ja kesän lämmössä on upea nauttia päivällinen vehreässä ympäristössä merelle katsellen. Muista tutustua Maarjamäen alueen museoihin!

Tutustu ravintolareissun lisäksi Riviera Palais Brasserien läheisyydessä sijaitseviin kiinnostaviin museoihin:

https://www.ajaloomuuseum.ee/visiting/buildings/maarjamae-palace
https://www.ajaloomuuseum.ee/visiting/buildings/filmmuseum

Kuva: Riviera Palais Brasserie/Visit Tallinn/Lauri Laan

Oasis

Rotermannin korttelissa sijaitsee vegaaninen ravintola Oasis, joka lisää hienosti Tallinnan jatkuvasti kehittyvää kasviruokaravintoloiden valikoimaa. Lämpimässä kevät- tai kesäillassa on hienoa istua Oasiksen pihalla ja nauttia Rotermannin kaupunkitunnelmasta!

Tutustu myös näihin:

Rudolf – Kadriorgin tyylikäs paikallinen
5Senses – pieni paikka brunssille tai lasilliselle
Bruxx – kaupungin ensimmäinen belgialainen ravintola

Juhlan aihetta vanhassakaupungissa 

Tämä keväänä on aika juhlia klassikoita! Tallinnan Raatihuone (Raekoda) on yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä. Raatihuone juhlii tänä keväänä 700-vuotisjuhlaansa. Niin kauan on kulunut aikaa siitä, kun rakennus on mainittu ensimmäisen kerran historiallisissa dokumenteissa. 

Raatihuoneeseen tutustumaan sisälle pääsee vain opastetulla, ryhmille tarkoitetuilla kierroksilla, jotka tulee varata ennakkoon. Sen sijaan Raatihuoneen torni on avoinna yksittäisille kävijöille kesäkuun alusta elokuun loppuun. Kierreportaat kapeassa tornissa vievät tornin huipulle, josta on huikaisevat näkymät yli kaupungin. 

Kuva: Tallinnan Raatihuone/Kadi-Liis Koppel

Raatihuoneentorin toisella laidalla on toinen juhlija, 600 vuotta täyttävä Raadinapteekki (Raeapteek). Apteekki voi jäädä huomaamatta, mikä olisi vahinko – kyseessä on normaali, moderni apteekki, joka on samalla uskomaton aikahyppy. Apteekkiostosten yhteydessä voi tutustua apteekkimuseoon tai vain ihailla apteekin jykevää historiaa huokuvia tiloja. Ryhmille on tilauksesta erilaisia työpajoja kellarikerroksen viehättävien holvikaarien alla. 

Video: Raadin apteekki/Visit Tallinn


Paljon uutta sataman lähistöllä

Jos ei ole käynyt pariin vuoteen Tallinnassa, voi yllätys olla melkoinen. Sataman alue on muuttunut valtavasti.  Sataman terminaalien välillä on nyt näyttävä kävelysilta, joka sujuvoittaa jalankulkijan liikkumista terminaalista toiseen. Kannattaa pitää mielessä, jos huomaa vahingossa menneensä väärään terminaaliin!

Kuva: Talllinnan satama ja silta/Kaupo Kalda


Ulkomaalaisille risteilyaluksille suunniteltu risteilyterminaali avattiin kesällä 2021. Vaikka ei olisi risteilylle lähdössä, kannattaa käydä kävelemässä terminaalin huikeissa maisemissa. Aallonmurtajan nokasta pääsee jalankulkijana katsomaan kaupunkia mereltä käsin.

Kuva: Tallinnan uusi terminaali/Visit Tallinn/Kaupo Kalda

Sataman puolella Vanhaakaupunkia on myös Viron merimuseon Paksun Margareetan vierailukeskus, joka avattiin juuri ennen pandemian alkua. Upeasti kunnostettu torni on näyttelyineen vaikuttava nähtävyys. Tornin päällä on terassikahvila, jonka päältä aukeavat huimat näkymät merelle ja kaupunkiin. 

Kuva: Paksu Margareeta/Visit Tallinn/Kaupo Kalda

Tyylikäs Noblessner urbaaniin lomailuun

Pandemian aikana on suurin harppauksin kehittynyt myös Noblessnerin alue, joka on hieno kohde viettää vaikka koko päivä. Noblessnerissa on sekä lasten että aikuisten “huvipuistoksi” sopiva Keksintötehdas Proto, taidekeskus Kai sekä upea valikoima kiinnostavia ravintoloita.  Testaa vaikkapa tyylikäs Lore Bistroo, rento japanilainen Kampai sekä herkullisen grilliruuan ja laadukkaan oluen yhdistävä Põhjala Tap Room. Tuliaiseksi voi napata herkulliset éclair-leivokset Suhkruingel-konditoriasta.

Kuva: Noblessner/Visit Tallinn/Rasmus Jurkatam

Kuva: Põhjala Tap Room/Visit Estonia/Renee Altrov

Lähes kaikki koronarajoitukset Virossa on poistettu

Viron hallitus päätti, että 15.3. alkaen Virossa ei enää vaadita koronapassin esittämistä esimerkiksi ravintoloihin, kahviloihin, museoihin, kylpylöihin tai kuntosaleille pääsemiseksi. 

Myös aukiolorajoitukset poistuivat, mikä tarkoittaa, että muun muassa baarit ja ravintolat voivat olla auki jatkossa myös kello 23:n jälkeen. 

Maskin käyttö on edelleen pakollista julkisissa tiloissa ja joukkoliikenteessä. 

Matkailijan kannalta on mukavaa, että Tallinnassa tilaa ja väljyyttä riittää kaikkialla. Suosituissakaan kohteissa harvemmin tarvitsee olla pahoissa ruuhkissa, joten koronaturvalliset etäisyydet on helppo pitää. 

Ajantasaisin viranomaistieto koronarajoituksista on viroksi ja englanniksi nettisivulla kriis.eeVisit Estonian nettisivuilla löytää tuoreimmat rajoitustiedot suomeksi. 

Valitse alta itsellesi sopivin matka Tallinnaan

Pohjolan Matkalla on valikoimissaan useita valmiita matkapaketteja Tallinnaan. Kaikkiin on saatavilla liittymäkuljetukset kymmeniltä paikkakunnilta Suomesta. Valitse alta itsellesi ja ystävällisesti sopivin matka.

Risteilyt

Risteily+hotellimatkat

Hotellimatkat

TEKSTI: Silja Hurskainen/Visit Tallinn