UKK – Usein kysytyt kysymykset

Bussi- ja laivapohjaiset matkapaketit

Internetin kautta varattaessa ei kaikilla matkoilla pysty varaamaan kaikkia lisäpalveluja suoraan. Tällöin varaukset voi tehdä ottamalla yhteyttä matkatoimistoomme tai lisäämällä varauspyynnön viimeisessä vaiheessa tulevaan lisätiedot kenttään.

Matkavarauksen yhteydessä toimitetaan osanottajatodistus joka toimii matkavahvistuksena.  Matkan alkaessa saatte laivaliput kuljettajaltamme, lähtöselvittäjältämme satamasta tai vaihtoehtoisesti mobiililippuina online-lähtöselvityksestä. Hotellihuoneen saa omalla nimellä hotellista.

Tehdystä varauksesta tulee sähköpostiinne varausvahvistus. Tarkistamme myös jokaisen varauksen erikseen, mikäli varauksessa on epäselvää, otamme yhteyttä asiakkaaseen ensisijaisesti sähköpostitse.

Matkan voi perua soittamalla matkatoimistoomme. Matkojen peruutuksissa noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Pohjolan Matkan lisä- ja erityisehtoja. Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen ottamista. 

Bussien kantavuussäännösten takia joudumme rajoittamaan matkatavaroiden ja henkilökohtaisten tuliaisten enimmäismääräksi 20 kg/matkustaja.

Maihinnousukortin voi tulostaa satamassa lähtöselvitysautomaatista (tarvitaan Pohjolan Matkan osanottajatodistusta) tai käyttää mobiililähtöselvitystä.
Tästä poikkeuksena risteilymatkat, joissa liput noudetaan Pohjolan Matkan lähtöselvittäjältä aikaisintaan tuntia ennen laivan lähtöä.

Muutokset onnistuvat  ottamalla yhteyttä matkatoimistoomme aukioloaikoina. Alle 3 vrk ennen lähtöä tehdyistä muutoksista (esim. lähtöpaikan- tai nimenmuutos) veloitamme 12 euroa muutoskuluja.

Risteilymatkojen varaaminen eri lähtöpaikkakunnilta onnistuu ainoastaan ottamalla yhteyttä matkatoimistoon.
Mikäli matkan liittymäkuljetus on lisämaksusta, onnistuu varauksen teko myös internetin matkakaupasta.

Matkan hintaan sisältyvistä käyttämättä jätetyistä palveluista ei ole oikeutusta hyvitykseen. Mikäli liittymäkuljetus on lisämaksusta, voi käyttää ja maksaa vain toisen suunnan kuljetuksen.

Tarkista ensin sähköpostisi roskapostikansio.  Jollei vahvistusta löydy sieltä, ota yhteyttä matkatoimistoomme. 

Liittymäkuljetuksia satamaan järjestetään eri puolilta Suomea. Pysäkit on määritelty reiteittäin etukäteen ja matkan kesto satamaan aikataulutettu pysähdysten mukaisesti. Varmistaaksemme aikataulussa pysymisen, lisäpysäkkejä ei valitettavasti voida lisätä pysäkkeihin.

Bussipysäkillä tulee olla 15 min. ennen ilmoitettua lähtöaikaa.

Pohjoismaihin ei tarvita passia, mutta henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan tarvittaessa. Viroon matkustettaessa tarvitaan passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Myös muihin maihin matkustaessa Suomen kansalaisella on oltava yleensä passi. Kun liikutaan Schengenin säännöstöä soveltavasta maasta toiseen, matkustusasiakirjaa ei yleensä viranomaisen toimesta tarkasteta. Matkustajan on kuitenkin pidettävä mukanaan voimassa olevaa kussakin jäsenmaassa hyväksyttyä matkustusasiakirjaa (passia tai poliisin myöntämää henkilökorttia). Huomaathan, että kuljetusyhtiöt tarkastavat matkustajien matkustusasiakirjoja myös sisäliikenteessä.

Lisätietoja matkustusasiakirjoista tästä linkistä.

 

Klikkaamalla laivayhtiön nimeä pääset suoraan heidän nettisivuilleen katsomaan voimassaolevat ikärajat:
Viking Line
Tallink Silja

Linjaliikenne

Voi, jos tavaratilassa on tilaa. Suosittelemme pyörälipun ostamista etukäteen Matkahuollon lippukaupasta. Pyörän kuljetushinta on 7 €. Poikkeusena on Kokkolan kaupunkiliikenne Bysse, jossa ei kuljeteta pyöriä tai potkulautoja.

Lemmikit (kissat, koirat tai vastaavat vaarattomat eläimet) voivat matkustaa yhdessä saattajan kanssa ja saattajan hallinnassa, hinta 7 €.

Lemmikki asetetaan lattialle, mieluusti kuljetushäkissä ja aina kytkettynä.

Bussissa jo olevilla allergisilla matkustajilla on ensisijainen oikeus valita paikka ja tarvittaessa pyytää kuljettajaa jopa estämään lemmikkieläintä nousemasta bussiin.

Opas- ja avustajakoira päästetään aina bussiin avustettavansa kanssa ilman erillistä maksua.

Suurimmassa osassa busseissa voi maksaa, mutta on hyvä varata tasaraha maksua varten.

Kyllä voi, siisteyttä noudattaen ja roskat keräten.

Kyllä,  pääsääntöisesti on.

Kyllä, pääsääntöisesti on.

Ei ole, sinun tulee varata oma lastenistuin mukaan halutessasi. Kokkolan kaupunkiliikenne Byssestä löytyy sekä korokeistuin että turvakaukalo. 

Mikäli lapsesi haluaa matkustaa yksin, voi hän matkaan  lähteä. Tällöin lapselle on hyvä täyttää lapsipassi, jossa näkyy saattajan ja vastaanottajan yhteystiedot. Lapsipassi on saatavilla sivuiltamme tai Matkahuollon kautta lippua ostaessasi. 

Autoon unohtuneet matkatavarat toimitetaan ajon päättymisen jälkeen yhtiön toimipaikkaan, josta ne on noudettavissa toimistoaikana. Arvoltaan vähintään 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan keskimäärin kerran kuukaudessa toimipaikkaa lähimpänä olevaan poliisin löytötavarasäilytykseen. Alle 20 euron arvoiset löytötavarat tuhotaan n. kahden kuukauden kuluessa löytymisestä. Löytötavarat voidaan lisämaksusta toimittaa myös asiakkaan toivomaan osoitteeseen erikseen näin sovittaessa. Löytötavaratiedusteluihin vastaamme toimistojemme aukioloaikoina; voit tiedustella kadonneita tavaroitasi osoitteesta info@pohjolanmatka.fi .

Alennuksen saa matkan maksamisen yhteydessä esittämällä asianmukaisen alennuskortin. Nettilipun ostaneilla tulee olla  alennukseen oikeuttava kortti mukana matkalla.