Liput ja hinnat

Liput ja hinnat

Nopeuttaaksesi bussiin nousua  voit hankkia matkalippusi etukäteen ostamalla sen joko lippukaupastamme tai Matkahuollon sovelluksista. Voit ostaa lipun myös suoraan bussista.  Varaathan sopivan kokoisen rahan, koska kuljettajan vaihtokassa on rajallinen. Yleiset maksukortit käyvät suurimmassa osassa reittiliikenteen vuoroja. Esitäthän mahdollisen alennukseen oikeuttavan korttisi heti autoon noustessa.

Mikäli maksat 20 euron setelillä tai suuremmalla eikä vaihtokassassa ole riittävästi rahaa vastata takaisin eikä rahaa pystytä särkemään matkan aikana, maksuseteli jää kuljettajan kassaan ja asiakkaana täytät yhteystietosi erilliseen kaavakkeeseen vaihtorahan palautusta varten. Kaavake täytetään kahtena kappaleena, joista toinen jää asiakkaalle ja toisen kuljettaja toimittaa ajotoimistoomme, joka hoitaa vaihtorahan palautuksen asiakkaalle. Linja-auton kassasta varaudutaan maksamaan vaihtorahaa vähintään 10 euron arvosta.

Nettiliput ovat vuorokohtaisia. Jos et pääsekään matkustamaan suunnitellusti, katso toimintaohjeet täältä.

Lippujen vuorokohtaiset hinnat löydät Matkahuollon aikatauluhaun kautta.

Lapset (4-11 v), nuoret (12-16 v), opiskelijajärjestön tai matkahuollon opiskelijakortilla, varusmieskortilla, lehdistökortilla sekä eläkeläiset 65-vuotta täyttäneet saavat 25 % alennuksen. Varaudu esittämään alennuskorttisi aina autoon noustessa. Huom! Ely-taksaa käyttävissä vuoroissa ei välttämättä ole alennusryhmiä ollenkaan tai ne voivat poiketa edellä  mainituista.

Kaksi alle 4-vuotista lasta aikuisen mukana maksutta.

Nettisivuilla ilmoitetut lippujen hinnat ovat voimassa netistä ostettaessa, autossa hinnoittelu on km-portaisiin perustuva.

 

Reittiliikenteen käteishintataulukko alkaen 3.6.2024

Ely-liikenteen käteishintataulukko 3.6.2024 alkaen

Ely-taksavuorot 2023-2024

Ely-taksavuorot 2024-2025

Matkahuollon kautta on saatavissa useita eri älykortteihin perustuvia lipputuotteita, mm. 22 ja 44 matkan sarjakortit aikuisille ja lapsille sekä eri reittiväleille tarkoitetut aluelliset kausi- ja sarjaliput. Tarkemmat tiedot Matkahuollon kautta saatavista säännölliseen matkustamiseen tarkoitetuista lipputuotteista löydät Matkahuollon sivuilta.

Pohjolan Matkan omilla reittiliikennevuoroilla lipun voi hankkia bussista, lippukaupastamme, Matkahuollon verkkosivuilta tai Reitit ja liput-mobiilisovelluksesta 

Bussista lipun ostettaessa maksuksi käy käteinen, lisäksi osassa vuoroista on käytössä maksukorttilukijat, jolloin matkan voi maksaa tavallisimmilla maksukorteilla, kuten Debit, Debit/Credit, MasterCard, Visa ja Visa Electron. Amex ja Diners eivät kuitenkaan käy.

Ely-vuoroilla lipun voi hankkia bussista, lippukaupastamme, Matkahuollon nettisivuilta tai Reitit ja liput-mobiilisovelluksen kautta 

Yksittäisillä vuoroilla Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa Walttikortti käy maksuvälineenä autossa, muttei sitä voi ladata. Kyseiset vuorot näkyvät Waltti-oppaassa. 

Busseissa oleva maksupääte tukee sirumaksamista ja lähimaksua. Lähimaksut sallitaan 50 € saakka, peräkkäiset lähimaksut 150 € saakka tai enintään 5 lähimaksua peräkkäin syöttämättä PIN-koodia.  Heti varmentavilla online-korteilla maksettaessa (mm. Visa Electron) mahdollisten virhetilanteiden yhteydessä syntynyt ylimääräinen katevaraus voi näkyä asiakkaan tilillä pankista riippuen 14-20 vuorokautta. Yleisimmät virhetilanteet johtuvat kortin vetämisestä pois kesken varmennuksen. Maksupäätteelle pitää antaa aikaa tehdä varmennus loppuun.