Liput ja hinnat

Liput ja hinnat

Nopeuttaaksesi bussiin nousua  voit hankkia matkalippusi etukäteen ostamalla sen joko lippukaupastamme tai Matkahuollon sovelluksista. Paikkavaraus on mahdollista vain ennakkoon ostetuille lipuille. Voit ostaa lipun myös suoraan bussista.  Varaathan sopivan kokoisen rahan, koska kuljettajan vaihtokassa on rajallinen. Yleiset maksukortit käyvät suurimmassa osassa reittiliikenteen vuoroja. Esitäthän mahdollisen alennukseen oikeuttavan korttisi heti autoon noustessa.

Mikäli maksat 20 euron setelillä tai suuremmalla eikä vaihtokassassa ole riittävästi rahaa vastata takaisin eikä rahaa pystytä särkemään matkan aikana, maksuseteli jää kuljettajan kassaan ja asiakkaana täytät yhteystietosi erilliseen kaavakkeeseen vaihtorahan palautusta varten. Kaavake täytetään kahtena kappaleena, joista toinen jää asiakkaalle ja toisen kuljettaja toimittaa ajotoimistoomme, joka hoitaa vaihtorahan palautuksen asiakkaalle. Linja-auton kassasta varaudutaan maksamaan vaihtorahaa vähintään 10 euron arvosta.

Nettiliput ovat vuorokohtaisia. Jos et pääsekään matkustamaan suunnitellusti, katso toimintaohjeet täältä.

Lippujen vuorokohtaiset hinnat löydät Matkahuollon aikatauluhaun kautta.

Lapset (4-11 v), nuoret (12-16 v), opiskelijajärjestön tai matkahuollon opiskelijakortilla, varusmieskortilla, lehdistökortilla sekä eläkeläiset 65-vuotta täyttäneet saavat 25 % alennuksen. Varaudu esittämään alennuskorttisi aina autoon noustessa. Huom! Ely-taksaa käyttävissä vuoroissa ei välttämättä ole alennusryhmiä ollenkaan tai ne voivat poiketa edellä  mainituista.

Kaksi alle 4-vuotista lasta aikuisen mukana maksutta.

Nettisivuilla ilmoitetut lippujen hinnat ovat voimassa netistä ostettaessa, autossa hinnoittelu on km-portaisiin perustuva.

Reittiliikenteen käteishintataulukon 28.2.2022 saakka löydät tästä

Reittiliikenteen käteishintataulukko alkaen 1.3.2022

Reittiliikenteen käteishintataulukko alkaen 1.8.2022

 

Ely-liikenteen käteishintataulukko 7.6.2021 alkaen

Ely-liikenteen käteishintataulukko 6.6.2022 alkaen

Ely-liikenteen käteishintataulukko 6.6.2022 alkaen (alv-alennus

1.1.-30.4.2023)

Ely-taksavuorot 2021-2022

Ely-taksavuorot 2022-2023

Matkahuollon kautta on saatavissa useita eri älykortteihin perustuvia lipputuotteita, mm. 22 ja 44 matkan sarjakortit aikuisille ja lapsille, eri reittiväleille tarkoitetut CityCity-liput ja 30 päivää 30 matkaa -lipputuotteet. Tarkemmat tiedot Matkahuollon kautta saatavista säännölliseen matkustamiseen tarkoitetuista lipputuotteista löydät Matkahuollon sivuilta.

HUOMIO! Matkahuollon matkakortit uudistuvat kevään ja kesän 2021 aikana. Lue tästä, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Pohjolan Matkan reittiliikenteessä eivät käy maksuvälineinä viranomaisen Waltti-lipputuotteet! Huomioittehan, että osa lipputuotteista on henkilökohtaisia.  Lippujen kelpoisuuden voit tarkistaa lippukaupastamme.

Waltti-vuorojen aikataulut eivät löydy välttämättä Matkahuollon sivuilta. Tarkista aikataulut ja hinnat Waltti.fi-sivustolta.

Pohjolan Matkan omilla reittiliikennevuoroilla lipun voi hankkia bussista, lippukaupastamme tai Matkahuollosta.

Bussista lipun ostettaessa maksuksi käy käteinen, lisäksi osassa vuoroista on käytössä maksukorttilukijat, jolloin matkan voi maksaa tavallisimmilla maksukorteilla, kuten Debit, Debit/Credit, MasterCard, Visa ja Visa Electron. Amex ja Diners eivät kuitenkaan käy.

Ely-vuoroilla lipun voi hankkia bussista, lippukaupastamme tai Matkahuollosta.

Waltti-kortteja voi tilata ja ladata Waltti-nettipalvelun kautta. Waltti-tuotteiden nettimyynnistä saa tarkempia tietoja ao. viranomaisilta. Waltti-liikenteen vuoron tunnistaa bussin keulassa olevasta Waltti-merkistä. Huomio! Kajaanin seudun joukkoliikenne luopuu Waltti-kortin käytöstä 7.6.2021 alkaen. Lue lisää muutoksen tuomista vaikutuksista täältä.

Busseissa oleva maksupääte tukee sirumaksamista ja lähimaksua. Lähimaksut sallitaan 50 € saakka, peräkkäiset lähimaksut 150 € saakka tai enintään 5 lähimaksua peräkkäin syöttämättä PIN-koodia. Uuden maksupalveludirektiivin mukaan sirumaksaminen ilman PIN-koodia on kiellettyä. PIN-koodin ohitus ja maksaminen magneettijuovalla ei ole enää sallittua. Kortin magneettijuovan käyttäminen ei täytä vahvaa tunnistautumista. Lainsäädäntö ei vaikuta asiakkaisiin, joilla on EU:n tai ETA:n ulkopuolella myönnettyjä kortteja, ja siksi allekirjoitustoiminto on säilytettävä. Tällöin magneettiraidalla luettaessa kortti luetaan aina luotolta. Myöskin prepaid-korteille allekirjoitustoiminto säilyy. Heti varmentavilla online-korteilla maksettaessa (mm. Visa Electron) mahdollisten virhetilanteiden yhteydessä syntynyt ylimääräinen katevaraus voi näkyä asiakkaan tilillä pankista riippuen 14-20 vuorokautta. Yleisimmät virhetilanteet johtuvat kortin vetämisestä pois kesken varmennuksen. Maksupäätteelle pitää antaa aikaa tehdä varmennus loppuun.