Kun kaikki ei mene kuin Strömsössä – yllätyksellinen matka Lofooteille  

Pohjoismaat Pohjolan Matkassa

Lofootit, tuo Norjan pohjoisella rannikolla sijaitseva saaristo, on kuin suoraan sadusta. Tämä matkakertomus kertoo matkasta, jossa kaikki ei mennyt kuin Strömsössä, mutta samalla siitä kuinka odottamattomat tilanteet voivat muuttua unohtumattomiksi kokemuksiksi ja kuinka yhteistyöllä selvitään tiukoistakin paikoista.  

Matka alkaa ja pysähtyy 

Syksyllä 2023 Pohjolan Matkan kokenut kuljettaja Joel Seppälä lähti jälleen matkaan kohti Lofoottien upeita maisemia. Joelin ura Pohjolan Matkan kuljettajana oli tuonut hänelle kymmenen vuoden arvokkaan kokemuksen, ja tämä reissu Lofooteille merkitsi hänelle jo neljättä kertaa ohjata matkustajia näiden upeiden saarten syliin. Matkaan lähdettiin Kokkolasta, ja ensimmäinen etappi oli Vaasa, josta matka jatkui lautalla Uumajaan. Matkan suunnittelu ja valmistelu, niin ihmisten kuin autonkin osalta, oli tehty huolellisesti, mutta kuten elämässä usein, odottamattomia haasteita joskus ilmenee.  

Matkalla Mo i Ronaan Joel huomasi bussin tehon laskevan, joka vaati tarkastusta. “Tehot alkoivat laskea ja ylämäissä matkanteko hidastui huomattavasti,” Joel kuvaa. “Lähdimme jatkamaan tarkastuksen jälkeen matkaa, mutta pian huomasin, että vika ei tällä ensiavulla korjaantunut,” Joel kuvailee. Pidemmän tarkastuksen jälkeen selvisi, että turbo autossa oli viallinen.  

Tässä vaiheessa Joelin ammattitaito ja matkustajien yhteistyö nousivat arvoon arvaamattomaan. Pohjolan Matkan päivystys alkoi välittömästi järjestää korvaavaa kulkuneuvoa, ja Joel, yhdessä avuliaiden matkustajien kanssa, sai tehtyä väliaikaiskorjauksen, joka mahdollisti matkan jatkumisen lounas- ja majapaikkaa kohti. Yön aikana uusi auto oli ilmestynyt pihaan ja matka pääsi jatkumaan tasaisessa kyydissä! 

 

Pohjolan Matkan kuljettaja Joel Seppälä kuvattuna Lofooteilla
Pohjolan Matkan kuljettaja Joel Seppälä

Seikkailuhenkeä ja yhteisöllisyyttä  

Raimo Sillanpää, ensikertalainen Lofooteilla, kertoo matkan olleen täynnä yllätyksiä. “En ole ollut aiemmin Pohjolan Matkan reissuilla. Tämä oli ensimmäinen matkani Lofooteille, mutta ei ehkä viimeinen,” Raimo kertoo tyytyväisenä. Hän kiittelee kuljettaja Joelin rauhallisuutta ja ammattitaitoa sekä matkaoppaan syvällistä tietämystä. “Kuljettaja oli kohtelias ja rauhallinen erilaisissa haasteellisissa sattumuksissa matkan aikana ja myös ammattitaitoinen,” Raimo lisää.  

Vaikka bussin hajoaminen toi jännitystä matkaan, Raimon mukaan matkustajien yhteisöllinen henki ja positiivinen asenne tekivät kokemuksesta ainutlaatuisen. Tunnelma bussissa oli matkan aikana rauhallinen ja ymmärtäväinen. Bussin rikkoutumista seuraavana aamuna seuruetta odotti jo uusi bussi, jolla päästiin jatkamaan matkaa. Kiitokset matkasta Raimo jakaakin ammattitaitoiselle kuljettajalle, kanssamatkustajille sekä Pohjolan Matkan henkilökunnalle, joka alkoi välittömästi 
selvittämään uuden bussin lähettämistä Mo I Raanaan sekä tietysti myös kuljettajalle, joka 
lähti yötä myöten tuomaan ryhmälle uutta bussia. 

Lofoottien kirkkaat vedet
Lofoottien kirkkaat vedet ihastuttavat

Lofootit – luonnon ihmeiden aarreaitta

Lofoottien saaristo tarjoaa unohtumattomia maisemia: lumihuippuisia tuntureita, kristallinkirkkaita vuonoja, turkoosia merta ja idyllisiä kalastajakyliä. Senjan saarella patikointi, Segla-vuoren huipulta avautuvat näkymät, Viktenin lasinpuhaltamon taideteokset ja Aalan Gårdin vuohi- ja yrttitilalla juustonmaistelut ovat vain muutamia esimerkkejä alueen tarjoamista elämyksistä. 

Lofoottien kalastajakylä

Pohjolan Matkan ammattitaito – avain onnistuneeseen matkaan 

Tämä matka Lofooteille osoittaa, kuinka Pohjolan Matkan ammattilaiset – kuljettajista ryhmämyynnin asiantuntijoihin – ovat valmiita kohtaamaan haasteet ja varmistamaan, että jokainen matka on unohtumaton kokemus. Matkan suunnittelu, majoitukset, ruokailut ja käyntikohteet räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaan, varmistaen jokaiselle matkustajalle rikas ja henkilökohtainen kokemus. 

Lofootit kutsuvat uudelleen 

Lofootit eivät ole vain ryhmämatkakohde; ne ovat kokemus, joka yhdistää luonnon kauneuden, yhteisöllisyyden ja seikkailun. Tämän matkan tarina kertoo, kuinka odottamattomat haasteet muuttuvat arvokkaiksi muistoiksi ja kuinka jokainen matka Pohjolan Matkalla on ainutlaatuinen seikkailu. Olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut matkaaja, Lofootit kutsuvat sinut kokemaan jotain todella erityistä.