Jokiristeily Rein- ja Mainjoella: Historian havinaa ja lumoavia maisemia 

Eurooppa Pohjolan Matkassa

Kun arki kaipaa ripauksen taikaa, Euroopan risteily Rein- ja Mainjoella tarjoaa juuri sen – ja paljon enemmän. Tämä matka ei ole vain irtiotto arjesta, vaan aikamatka, joka yhdistää mukavuuden, kulttuurin ja henkeäsalpaavat maisemat. Jokiristeily tarjoaa vaivatonta matkustamista yhdistettynä kodikkaaseen tunnelmaan samalla kun annat Euroopan kauneimpien jokimaisemien soljua ohitsesi. 

Satamakohteet: Kulttuuria ja seikkailua 

Jokainen pysähdyspaikka on mahdollisuus tutustua uuteen kulttuuriin ja historiaan. Voit valita järjestettyjä retkiä tai seikkailla omatoimisesti matkanjohtajan vinkkien avulla. Satamat ovat usein aivan kaupunkien sydämessä, joten pääset laivalta suoraan tekemisen ja nähtävyyksien keskipisteeseen. 

Koblenz, Saksa
Koblenz on Saksan viiniteollisuuden keskus

Jokiristeily pähkinänkuoressa 

Historiallisten kaupunkien lumoa: Matkasi alkaa Sveitsistä kohti Frankfurtia, jonka varrella ihastut vanhojen kujien tunnelmaan, rentoihin viinitupiin ja linnojen kruunaamiin jokimaisemiin. Jokainen pysähdyspaikka on kuin sivu historiankirjasta – elävä, värikäs ja täynnä tarinoita. 

Kulttuurin ja luonnon harmonia: Keväinen viikko risteilyllä on täynnä nähtävää. Alkumatkasta kohtaat Reinin putoukset, Breisachin viehättävän pikkukaupungin ja Strasbourgin, jonka historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Speyerin romaaninen katedraali ja Mannheimin valtava barokkipalatsi ovat vain esimerkkejä matkan varrelle osuvista kulttuuriaarteista. 

Elämyksiä jokaiselle aistille: Tyylikkään jokiristeilijän kyydissä matkustat mukavasti nauttien herkullisesta ruoasta ja hyvästä seurasta. Matkan varrella voit poiketa joenvarren kaupungeissa, kuten Heidelbergissä, joka on kuuluisa rauniolinnastaan. Matkan lopulla odottavat risteilyn romanttisimmat maisemat ja hurmaavat viinikaupungit, kuten pittoreski Rüdesheim ja Koblenz, jossa voit myös nousta gondolihissillä vanhalle linnoitukselle. 

Kävelykatuja ja kulttuuriaarteita: Mainzin sydän on sen vanhakaupunki, jossa kävelykatujen varrella voit ihailla puuristikkotaloja ja istahtaa tavernaan maistelemaan seudun antimia. Jokainen hetki risteilyllä on mahdollisuus kokea jotain uutta ja ihmeellistä. 

Mainz, Saksa
Tunnelmallinen Mainzin vanhakaupunki, Saksa

Kokemuksia risteilyltä

Pohjolan Matkan ryhmämyynnin asiantuntija Kirsi Kiviharju kertoo, kuinka matkan kohokohtia ovat sen upeat maisemat, mielenkiintoiset retket ja erinomainen ruoka. Jokiristeilyllä matkaaja voi unohtaa kiireen ja antautua herkullisten ruokahetkien vietäväksi samalla kun maisemat ja kulttuurit ympärillä vaihtuvat. 

Matka ei vaadi myöskään erityistä valmistautumista. Jokiristeily on suunniteltu niin, että matkaaja voi vain astua laivaan ja antaa elämysten tulla luokse. Yksin matkustavat löytävät helposti seuraa yhteisöllisestä tunnelmasta laivalla, mutta jos matkustaa ryhmässä, huomioidaan tällöin myös toiveet ruokailujen ja hyttien sijoittelussa. Suomalainen matkaopas toivottaa matkaajat tervetulleeksi jo Helsingin lentoasemalla ja pitää huolen matkan sujuvuudesta, aina alusta loppuun saakka. 

Huone jokilaivassa
Majoitu mukavasti jokilaivan kotoisissa huoneissa

Kutsu seikkailuun

Tämä jokiristeily ei ole vain matka, vaan se on portti uusiin kokemuksiin, ystävyyksiin ja muistoihin, jotka kestävät eliniän. Se on tilaisuus kokea Eurooppa aivan uudella tavalla – elegantisti, mukavasti ja unohtumattomasti.  

Varaa paikkasi nyt ja anna jokilaivan viedä sinut elämäsi seikkailuun! 

Matkalle on kotimaassa liittymäkuljetus reittiä Iisalmi-Kuopio-Jyväskylä-Lahti-Helsinki.