Kumipyörien kyydissä Euroopan ytimeen – mikä bussimatkailussa viehättää?

Eurooppa Kotimaa Pohjolan Matkassa

Bussilla matkustaminen on paljon enemmän kuin pelkkä siirtymä paikasta toiseen. Se on mahdollisuus nähdä maailmaa uusin silmin. Pohjolan Matkassa pääsee nauttimaan lomasta heti kotiovelta ulos astuttaessa ja matka kohteeseen on jo itsessään elämys.

Vaikka lentäminen on usein ensimmäinen valinta Euroopan sisäisille matkoille, bussilla matkustaminen tarjoaa aivan omanlaisensa kokemuksen. Bussilla matkustamisessa on oma viehätyksensä. Mutta miksi valita bussi lentokoneen sijaan?

Maisemat muuttuvat, muistot pysyvät 

Pohjolan Matka on kuljettanut suomalaisia teillä ja taipaleilla jo vuosikymmeniä – myös Keski-Eurooppaan asti. Bussilla matkustaessa Euroopan maat avautuvat aivan uudella tavalla. Vaihtuvat maisemat, kulttuuriset erityispiirteet ja paikallinen elämänmeno tulevat lähelle, kun matka taittuu maanteitä pitkin.

Sen sijaan, että näkisit vain pilvien yläpuolella olevan taivaan, voit ihailla matkalla Mozartin syntymäkaupunki Salzburgia, pysähtyä Amsterdamin Timanttimuseoon tai vierailla UNESCO:n maailmanperintökohteessa Meteoran luostarivuorella. 

Pohjolan Matkan bussi Tallinnassa

Bussilla matkustaessa voi pysähtyä ikimuistoisiin kohteisiin. Kuva keväisestä Tallinnasta.

Kiireetöntä matkustamista 

Bussilla matkustaminen tuo matkaan mukavuutta ja huolettomuutta. Bussin kyytiin voi hypätä omalta paikkakunnalta eli loma alkaa jo kotiovelta. Matkustaminen on myös kiireetöntä, sillä sama bussi kuljettaa perille asti. Bussilla matkustaessa ei tarvitse huolehtia turvatarkastuksista, laukkujen painorajoituksista tai pitkistä odotusajoista lentokentillä. Bussissa voit vapaasti liikkua, venytellä jalkojasi ja nauttia matkasta ilman ahtauden tunnetta.  

Pohjolan Matkan bussi. Kukkamatka Euroopassa.

Bussissa matkatavat kulkevat kokoajan mukana. Kuva kukkamatkalta Euroopasta.

Pohjolan Matkan bussi kulkee mukana koko matkan eli voit ottaa mukaan vaikka oman tyynyn, herkkueväät, kirjan tai käsityön ja muuta viihdykettä. Älylaitteitakaan ei tarvitse laittaa lentotilaan, joten elokuvien katsominen tai musiikin kuuntelu on sujuvampaa. Matkatavarat kulkevat mukana koko matkan ajan, eikä riskiä niiden eksymisestä isoon terminaaliin ole. Lisäksi saat matkalla tehdyt ostokset kätevästi bussin kyytiin. 

Bussimatka on vastuullisempi valinta 

Bussimatka on yksi ekologisimmista tavoista matkustaa. Sen hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin lentämisen tai yksityisautoilun. Bussilla päästään usein myös suoraan kohteeseen, joten välillä ei tarvita monenlaisia matkustusmuotoja.

Pienemmät päästöt ovat varmasti yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi bussimatkailu on vastuullinen valinta. Mutta myös suosimalla kotimaista bussiyhtiötä, tuetaan kotimaista työtä ja verotulojen saamista Suomeen. Usein kotimaiset bussiyhtiöt ovat lisäksi kasvollisia ja helpommin tavoitettavia. 

Pohjolan Matka on vastuullinen toimija, joka omilla toimillaan pyrkii vähentämään linja-autoilusta koituvia ympäristövaikutuksia. ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ohjaa toimintaa kohti vastuullisempaa matkustamista. 

Bussimatka on elämys

Ryhmämatkat tarjoavat mahdollisuuden kokea uusia seikkailuja yhdessä muiden samanhenkisten matkailijoiden kanssa. Yhteiset kokemukset ja elämykset tekevät matkasta entistä ikimuistoisemman. Matkakin taittuu nopeampaa, kun seura on hyvää!  

Bussilla matkustaminen onkin paljon enemmän kuin pelkkä siirtymä paikasta toiseen. Se on elämys, yhteisöllisyyttä ja mahdollisuus nähdä maailmaa uusin silmin. Joten, kun suunnittelet seuraavaa ryhmämatkaasi, mieti voisiko bussi olla sinulle oikea valinta.