Risteilyt

Risteilyt

Risteily on nopea, helppo ja edullinen tapa tehdä irtiottoarkeen ja tehdä lyhytloma lähelle. Pohjolan Matka tarjoaa valikoimissaan ympäri vuoden risteilymatkoja Viroon ja Ruotsiin, lisäksi sesongin mukaan vaihtuvina kohteina voivat olla esimerkiksi Riika Latviassa tai Maarianhamina kotimaan puolella.  Mikäli haluatkin risteilysi yhteydessä viettää yhden tai useamman yön maissa, niin suosittelemme tutustumista risteily+hotellimatkoihimme.

Tallinnan risteilyt

Viroon suuntaavat 22h -risteilyt Tallinnaan. 22 h -risteilyllä vietetään yksi yö laivalla, minkä lisäksi matkaan kuuluu maissaoloaikaa Tallinnassa. Suosituin risteilymatka tehdään tätä nykyä Helsingistä Tallinnaan, ja laivana tässä on Silja Europa. HUOM! Europalla on liikennöintitauko ajalla 1.1.-10.3.2022. Tämän tauon aikana Europa tekee 22 h -risteilyt Helsingistä 18.-26.2.2022 lähdöillä.

Hyvä tietää koronarajoituksista Suomeen saavuttaessa:

Suomeen ulkomailta saapuvien on syytä tutustua etukäteen ohjeisiin terveystarkastuksiin osallistumisesta, tarvittavista todistuksista, mahdollisista koronatesteistä tai karanteeneista.

Kirjaudu FINENTRY-palveluun ja täytä tietosi jo ennen Suomeen paluuta. Näyttämällä FINENTRY-yhteenvetoa puhelimeltasi sujuvoitat maahantuloa!

Tukholman risteilyt

Risteilymatka Ruotsiin tehdään sekä Viking Linen että Silja Linen laivoilla. Päivä Tukholmassa -risteilyllä vietetään kaksi yötä laivalla ja yksi kokonainen päivä maissa Tukholmassa. Helsinki-Tukholma -reitin lisäksi niin sanotut Ruotsin laivat tekevät risteilyjä Turku-Tukholma -reitillä, mutta Ruotsin risteilyissä Pohjolan Matkalla pääpaino on Helsinki-Tukholma -reitillä.

Palvelut laivalla

Risteilylaivalla matkustajan käytössä on erilaisia laivan palveluita: buffet- ja á la carte -ravintoloita, myymälöitä tax free -ostoksiin, kahviloita, yökerhoja, discoja, kauneudenhoitopalveluita sekä saunaosastoja. Palvelut ovat aina laiva- ja reittikohtaisia. Laivan palvelut on hyvä varata etukäteen matkavarauksen yhteydessä.  Laivalta valitaan matkavarauksen yhteydessä itselle ja omalle matkaseurueelleen miellyttävä hytti itselle sopivasta hyttiluokasta. Yleensä risteilymatkan hinta riippuu valitusta hyttiluokasta.

Käytä hyväksesi kätevä pre order -ennakko-ostopalvelu

Kaikilla Pohjolan Matkan Tallinnaan suuntautuvilla ja liittymäkuljetuksen sisältävillä matkoilla matkustajilla on mahdollisuus tehdä ennakko-ostoksia laivan valikoimasta jo menomatkalla. Bussikuljetuksen aikana kuljettaja jakaa matkustajille laivayhtiön toimittamat ennakko-ostokaavakkeet, joista matkustaja voi valita haluamansa tuotteet jo menomatkalla bussissa. Tämän jälkeen laivalle saavuttua ostokset maksetaan mainittuun paikkaan, ja sitten maksetut ostokset toimitetaan omaan bussiin paluupäivänä, jolloin ne annetaan asiakkaalle paluumatkan päättyessä kotipaikkakunnalle. Näin ostoksista ei tarvitse huolehtia matkan aikana eikä niitä tarvitse kantaa mukana, vaan kaikki hoidetaan puolestasi. Kätevää – eikö totta? Tässäkin mielessä bussikuljetus kannattaa. 

Yhdistä risteilyyn liittymäkuljetus kotipaikkakunnaltasi

Voit lähteä risteilymatkalle suoraan lähtösatamasta, mutta jos asut muualla Suomessa, helpointa on yhdistää risteilymatkaan liittymäkuljetus bussilla kotipaikkakunnalta satamaan. Pohjolan Matkan kaikki risteilymatkat voi ostaa matkapakettina, jolloin risteilyyn on yhdistetty bussikuljetus. Liittymäkuljetuksia on saatavilla kolmelta eri reitiltä ja kymmeniltä lähtöpaikkakunnilta eri puolelta Suomea. Bussikuljetuksia on yleensä saatavilla seuraavilta lähtöpaikkakunnilta: Kuopio, Mikkeli, Kouvola, Jyväskylä, Lahti, Joensuu, Imatra, Lappeenranta, Kotka ja Hamina. Myös monia pienempiä paikkakuntia löytyy reittien varsilta. Bussikuljetus ja risteily muodostavan valmiin ja toimivan matkapaketin.