Risteilyt

Risteilyt

Risteily on nopea, helppo ja edullinen tapa tehdä irtiottoarkeen ja tehdä lyhytloma lähelle. Pohjolan Matka tarjoaa valikoimissaan ympäri vuoden risteilymatkoja Viroon ja Ruotsiin, lisäksi sesongin mukaan vaihtuvina kohteina voivat olla esimerkiksi Visby Ruotsissa tai Maarianhamina kotimaan puolella.  Mikäli haluatkin risteilysi yhteydessä viettää yhden tai useamman yön maissa, niin suosittelemme tutustumista risteily+hotellimatkoihimme.

Tallinnan risteilyt

Viroon suuntaavat 22h -risteilyt Tallinnaan. 22 h -risteilyllä vietetään yksi yö laivalla, minkä lisäksi matkaan kuuluu maissaoloaikaa Tallinnassa. Suosituin risteilymatka tehdään tätä nykyä Helsingistä Tallinnaan, ja laivana tässä on Silja Europa.

Tukholman risteilyt

Päivä Tukholmassa -risteilyjä tehdään kesäkaudella kuljetuksin sekä Silja Linelle että Viking Linelle. Viking Linella Helsingistä Tukholmaaan risteilevät Viking Gabriella sekä Viking Amorella, Silja Linella puolestaan Silja Serenade ja Silja Symphony. Tukholmassa koko päivä aikaa nauttia kaupungin tarjonnasta. Pohjolan Matkan bussi on mukana Tukholmassa ja se kuljettaa matkustajat kätevästi sekä keskustaan että Djurgårdenin saarelle. Djurgårdenista löytyy mm. monet lapsiperheiden suosikit kuten Gröna Lundin huvipuisto, Vasamuseo ja Junibacken. Kuljetukselliset Päivä Tukholmassa -risteily ajalla 27.6.-9.8.2022.

Erikoisristeilyt Silja Europalla

Silja Europa tekee kesällä 2022 erikoisristeilyjä Maarianhaminaan sekä Visbyhyn. Maarianhaminan risteillään 23.6. sekä 16.9.2022, Visbyn risteilyt lähtee Helsingistä joka sunnuntai ajalla 3.7.-7.8.2022. Laivaristeilyn lisäksi molemmissa kohteissa on päivä aikaa joko tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai lähteä suomenkielisen oppaan johdolla järjestettäville retkille.

Hyvä tietää koronarajoituksista Suomeen saavuttaessa:

Suomeen ulkomailta saapuvien on syytä tutustua etukäteen ohjeisiin terveystarkastuksiin osallistumisesta, tarvittavista todistuksista, mahdollisista koronatesteistä tai karanteeneista.

Palvelut laivalla

Risteilylaivalla matkustajan käytössä on erilaisia laivan palveluita: buffet- ja á la carte -ravintoloita, myymälöitä tax free -ostoksiin, kahviloita, yökerhoja, discoja, kauneudenhoitopalveluita sekä saunaosastoja. Palvelut ovat aina laiva- ja reittikohtaisia. Laivan palvelut on hyvä varata etukäteen matkavarauksen yhteydessä.  Laivalta valitaan matkavarauksen yhteydessä itselle ja omalle matkaseurueelleen miellyttävä hytti itselle sopivasta hyttiluokasta. Yleensä risteilymatkan hinta riippuu valitusta hyttiluokasta.

Yhdistä risteilyyn liittymäkuljetus kotipaikkakunnaltasi

Voit lähteä risteilymatkalle suoraan lähtösatamasta, mutta jos asut muualla Suomessa, helpointa on yhdistää risteilymatkaan liittymäkuljetus bussilla kotipaikkakunnalta satamaan. Pohjolan Matkan kaikki risteilymatkat voi ostaa matkapakettina, jolloin risteilyyn on yhdistetty bussikuljetus. Liittymäkuljetuksia on saatavilla kolmelta eri reitiltä ja kymmeniltä lähtöpaikkakunnilta eri puolelta Suomea. Bussikuljetuksia on yleensä saatavilla seuraavilta lähtöpaikkakunnilta: Kuopio, Mikkeli, Kouvola, Jyväskylä, Lahti, Joensuu, Imatra, Lappeenranta, Kotka ja Hamina. Myös monia pienempiä paikkakuntia löytyy reittien varsilta. Bussikuljetus ja risteily muodostavan valmiin ja toimivan matkapaketin.