Uudistunut, iloinen Pietari

Ammattina matkailu Eurooppa Kaupungit Kulttuuri
Avoin, kansainvälinen ja ystävällinen, näin kuvailee kotikaupunkiaan ja Venäjän toiseksi suurinta kaupunkia Pietaria Tatjana Palvova, Pohjolan Matkan monille tuttu luotto-opas.

Liki viiden miljoonan asukkaan Pietari houkuttelee vuosittain yhä enemmän lomailijoita nauttimaan kaupungin tunnelmasta, jossa menneet vuosisadat yhdistyvät moderniin suurkaupunkielämään. Huhut kaupungin virkistyneestä ilmeestä pitävät kutinsa: katuja on kunnostettu, arvorakennuksia entisöity, ja uusia asuinalueita on noussut eripuolille kaupunkia. Kasvojenkohotuksen kokenut Pietari on viehättävä lomakohde ympäri vuoden.

Pietari Suuren vuonna 1703 perustama kaupunki on nykyään kansainvälinen metropoli, täynnä houkuttelevia kulttuuritapahtumia, taidetta ja nähtävyyksiä.

– Pietarilaiset suhtautuvat matkailijoihin ystävällisesti, ja valtaosa nuoresta sukupolvesta puhuu sujuvaa englantia, Tatjana kertoo.Kaupungin ostomahdollisuudet ovat huimaavan monipuoliset; tarjolla on niin perinteisiä venäläisiä tuotteita kuin huippumerkkejäkin – ja kaikkea siltä väliltä.

Loistokkaat museot ja palatsit

Kesäisin monet pietarilaiset siirtyvät mökeilleen nauttimaan luonnosta, mutta matkailijalle Pietarin puistot, kaupungin vilinä ja museot tarjoavat tekemistä useiksi päiviksi. Eremitaasin monet näyttelyt ja koristeelliset rakennukset, Pietarhovin palatsin puistot suihkulähteineen ja Iisakin kirkko ovat kaikkien matkailijoiden muistilistalla.

– Lisäksi kannattaa suunnata uuteen nykytaiteen museoon Erartaan tai perinteiseen Venäläiseen museoon. Illan tullen on hauska suunnata varietee-showta katsomaan monille suomalaisille tuttuun Troika-ravintolaan, Tatjana vinkkaa.

Tatjanan matkassa

Tatjana Pavlova on monelle Pietarin matkaajalle tuttu ja pidetty luotto-opas. Latvian Riikassa syntyneen Tatjana perhe muutti Pietariin Tatjanan ollessa lapsi, ja Pietarista tuli hänen kotikaupunkinsa.

Tatjana aloitti suomenkielen opinnot ollessaan yliopistossa. Valmistuttuaan hän aloitti matkaoppaan työt, ensimmäisen ryhmän Tatjana opasti vuonna 1984. Pohjolan Matkan oppaana hän on toiminut jo liki kahdenkymmenen vuoden ajan.

Nykyisin Tatjana asuu kahdessa maassa: Sesongit kuluvat kotikaupungissa Pietarissa, jossa asuvat myös hänen aikuiset lapsensa. Muun ajan Tatjana viettää Suomen kodissa, jonka hän jakaa aviopuolisonsa kanssa.

Pohjolan Matka

Tatjanan tärppi

”Maista herkullista gruusialaista ruokaa Suliko-ravintolassa, Nevski prospektin varrella.”

Sanna Räsänen

Suosittelemme sinulle myös