Trendikäs Berliini hurmaa monipuolisuudellaan

Eurooppa
Berliini on dynaaminen kontrastien suurkaupunki, jossa riittää historiallista nähtävää ja kulttuuri- ja ravintolatarjontaa moneen makuun. Perinteisesti Berliini on nähty toisen maailmansodan jälkeisen jaetun Euroopan symbolina. Saksan yhdistymisen jälkeen kaupunki on onnistunut houkuttelemaan varsinkin nuoria halvan hintatason sekä trendikkään edelläkävijän asemassa olevan kaupunkikulttuurin ansiosta.
Kuva: Pixabay/Brandenburgin portti

Berliinissä tapahtuu aina

Visitberlin.de

Saksan pääkaupungin rikkaalla kulttuuritarjonnalla onkin pitkät perinteet. Berliinistä löytyy noin 175 museota, 150 teatteria ja 3 oopperataloa.

Useimmat museot kertovat Saksan historiasta ja keskittyvät Berliinin sotien jälkeiseen tuhoon, jälleenrakennukseen ja Berliinin muurin murtumiseen

Kaupungin suosituimpiin nähtävyyksin lukeutuu Berliinin muuri. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat Brandenburgin portti, Charlottenburgin linna, Berliinin tuomiokirkko, parlamenttitalo ja eläintarha.

DDR-museossa pääsee kokemaan interaktiivisesti, millaista elämä oli Itä-Saksassa. The Gate -museon multimediaesitys tutustuttaa Saksan historiaan 300 vuoden ajalta 20 minuutissa. Muita kiinnostavia museoita ovat The Story of Berlin, vakoilumuseo, egyptiläinen museo ja antiikin maailmasta kertova Perkamon.

Länsi- vai Itä-Berliini?

Majoituspaikkaa valitessa kannattaa huomioida mitkä alueet ja nähtävyydet kiinnostavat eniten.

Yksinkertaisena ohjenuorana voi pitää sitä, että Länsi-Berliini on ilmapiiriltään eurooppalainen ja sen hintataso on kalliimpi, kun taas boheemi Itä-Berliini houkuttelee budjettimatkailijoita.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy moderneista design-hotelleista perinteikkäisiin majoitusvaihtoehtoihin sekä huokeahintaisiin majataloihin. Berliinissä liikkuminen on varsin vaivatonta toimivan julkiseen liikenteen ansiosta.

Laajat shoppailu- ja ruokailumahdollisuudet

Kaupungin ostosmahdollisuudet ovat poikkeuksellisen monipuoliset: Berliinistä löytyy kansainvälisten ketjuliikkeiden lisäksi valtavasti määrä konsepti- ja vintage-liikkeitä.

Kudamm on kaupungin suosituin ostosbulevardi, jolla on pituutta huimat 3,5 kilometriä. Suurin osa Kudammin varrelta löytyvistä kaupoista sijoittuu Breitscheidplatzin läheisyyteen, luksusliikkeet löytyvät puolestaan läheisiltä sivukaduilta ja Kadewe-ostoskeskuksesta, joka on kuin paikallinen Harrods.

Kadewe on nähtävyys itsessään, sillä sen kuudennessa kerroksessa on maailman suurin herkkuosasto, ja kerrosta ylempää löytyy panoraamanäkymin varustettuja ravintoloita.

Perinteisesti Berliini on tunnettu Saksan olutkeskiönä, mutta nykyään katuruoka ja kasvisruokaa tarjoavat trendikahvilat ovat kovassa nosteessa.

Berliiniläinen ruokakulttuuri on varsin kansainvälinen eikä huokeahintaista ja monipuolista ruokaa tarvitse koskaan etsiä kaukaa. Maistamisen arvoinen on kaupungin oma klassikko currywurst!

Lue myös suomalaisten uudet suosikit ja klassikot Tallinnasta!

TEKSTI: Liisa Kovanen

Suosittelemme sinulle myös