Suomalaisten uudet suosikit ja klassikot Tallinnassa

Baltia Eurooppa
Sekä Suomi että Viro täyttävät pian tasan 100 vuotta. Juhlan kunniaksi kokosimme matkavinkkejä suomalaisten suosikkikohteeseen Tallinnaan.

Tallinnan vanhakaupunki on suomalaisten suosikki

Pohjolan Matka

Tallinna on täynnä mielenkiintoisia kohteita, joista turistien suosikki jo vuosikymmenten ajan on ollut vanhakaupunki. Siellä takuuvarmoja nähtävyyksiä ovat Raatihuone ja Raadinapteekki. Lisäksi torin laidalta ja lähiympäristöstä löytyy tasokkaita ravintolapalveluita joka makuun.

Viron pitkään ja vaiheikkaaseen historiaan voi tutustua lukuisissa museoissa, kuten KUMU-taidemuseossa ja Lennusadamassa. Patarein entinen merilinnoitus ja vankila kannattaa myös käydä katsastamassa.

Pitkään remontissa ollut Nukketeatteri NUKU avattiin uudistettuna marraskuussa. Upeasti kunnostettu arvorakennus keskellä vanhaa Tallinnaa, viihtyisä kahvila ja mielenkiintoinen museo tekevät NUKUsta uuden ykkösrivin nähtävyyden kaikenikäisille.

Toinen lapsiperheiden varma nakki on lastenmuseo Miiamilla Kadriorgin puistossa, eikä Tallinnan eläintarhaakaan kannata unohtaa. Myös Energia Avastuskeskus sopii sekä lapsille että aikuisille.

Hemmottele itseäsi kylpylälomalla

Usein kylpylämatkat suuntautuvat Pärnuun ja Kuressaareen tai Haapsaluun, mutta kannattaa

muistaa, että tasokkaita kylpyläpalveluita löytyy jo heti Tallinnastakin.

Tallink-ketjuun kuuluvana Pirita SPA Hotel on perinteikäs, mutta täysin uudistettu kylpylä, kuten myös Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn eli entinen Tallinn-hotelli. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsevat myös Tallink Spa & Conference -hotel sekä Kalev Spa Hotel & Waterpark.

Useat yleishotellitkin tarjoavat monipuolisia spa-palveluita, niitä kannattaa tiedustella varauksen yhteydessä! Tallinn Viimsi SPA ja Lavendel Spa Hotel kaupungin itäpuolella sekä Laulasmaa SPA Tallinnan länsipuolella tarjoavat kylpyläelämyksiä vain muutaman kymmenen minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta.

Monet nähtävyydet kävelymatkan päässä keskustasta

Rotermannin korttelit matkustajasataman ja Viru-hotellin välissä ovat saaneet nimensä Rotermann-kauppias- ja teollisuussuvun mukaan. Alueella on sekä hienosti kunnostettuja vanhoja kalkkikivitiilisiä teollisuusrakennuksia että upeaa uutta virolaista arkkitehtuuria.

Heti rautatieaseman vierestä alkaa Telliskiven alue, missä on myös runsaasti vanhoja, komeita ja kunnostettuja teollisuusrakennuksia. Telliskivi on nykyään Tallinnan todellinen ravintolakeidas, mutta siellä on myös runsaasti putiikkeja, kahviloita ja pari kaupungin parasta pubia.

Joka lauantai Telliskiven alueella on kaupungin suosituin kirpputori. Alueen kylkeen kuuluu myös 2017 uudistettuna avattava Jaama Turg eli Tallinnan upein torialue.

Entä oletko koskaan käynyt Tõnismäellä, Kassisabassa tai Uudessa Maailmassa? Jos et, on sinulla onneksesi vielä ainakin puoli Tallinnaa näkemättä, kokematta ja löytämättä.

Lue myös kuinka Berliini hurmaa monipuolisuudellaan!

Artikkelin kirjoittaja on matkanjohtaja, tietokirjailija ja aito talsinkilainen, joka on jo 20 vuotta asunut sekä Tallinnassa että Helsingissä.

TEKSTI: Tapio Mäkeläinen