Risteily+hotellimatka Tallinnaan!

Baltia Eurooppa Kaupungit
Tallinnaan on helppo lähteä. Matka taittuu jouhevasti bussilla, muutamien kahvitaukojen siivittämänä. Helsingin Länsisatamassa kuljettaja jakaa maihinnousukortit, jonka jälkeen matka jatkuu laivalla kohti Tallinnan maaperää. Ensimmäinen ilta ja yö vietetään laivalla hyvän ruoan, viihteen ja ostosten merkeissä. Monet varaavat illallisruokailun jo etukäteen, mikä onkin varsin suotavaa, jos haluaa varmistaa kattauspaikan itselle ja seurueelle. Toki laivalta löytyy pienempääkin purtavaa ilman erillisiä varauksia.

Kochi Aidadilta puhtia shoppailuun

Laivamatkan päätteeksi on mukava aloittaa uusi päivä maittavalla aamiaisella. Laivalla voi nauttia meriaamiaisen, mutta muita hyviä vaihtoehtoja löytyy Viron maalta jo heti satamastakin. Suosittelen Kochi Aidad -panimoravintolan tunnelmallista aamupalaa jykevässä, keskiaikaisessa ”trahterissa”, eli krouvissa. Aamiainen on herkullista ja samaan hintaan voi maistella myös paikallista olutta, jota saa suoraan hanasta.

Hotelliin pääsee kirjautumaan yleensä klo 15 aikaan, mutta huonetta kannattaa käydä kysymässä jo aikaisemmin. Toisinaan huoneen saa paljon aikaisemminkin. Matkalaukut voi jättää hotellin matkatavarasäilytykseen. Huonetta odotellessa voi kierrellä kaupungilla ja käydä katselemassa nähtävyyksiä tai vaikkapa shoppailla valtavissa ostoskeskuksissa. Ostoskierrokselle tosin kannattaa varata reilusti aikaa, sillä vaihtoehtoja on enemmän kuin tarpeeksi. Pelkästään Virun ostoskeskus pitää sisällään yli 100 liikettä

Kochi Aidad on viehättävä sisältä ja ulkoa.

Pohjolan Matka

Uusi viiniravintola vanhoissa puitteissa

On ihana levähtää ja siistiytyä hotellihuoneen rauhassa. Illanviettomahdollisuuksia on runsaasti, joten kannattaa miettiä ohjelmaa hieman etukäteen. Ravintolatarjonta on mitä parhain, joten maukasta ruokaa löytyy jokaiseen makuun, eikä pöytävaraus ole välttämätön. Viikonloppuillalle pöytävaraus on kuitenkin hyvä tehdä ennakkoon, jos mielii juuri johonkin tiettyyn ravintolaan. Viinin ystäville voisin suositella Tallinnan uutta R14-viiniravintolaa, joka löytyy Rotermannin korttelista. Ravintolassa on hyvä viinivalikoima ja maukkaat ruoat. Alkupaloiksi suosittelen tapaksia roseeviinin kera – makuyhdistelmä on yllättävän hyvä. Tässä vanhaan generaattorihuoneeseen rakennetussa ravintolassa toimii myös viinikauppa, joten täältä voit halutessasi ostaa myös laatuviiniä mukaasi. Arkisin tarjolla on edullinen lounas.

Kävelyretki Vanhaankaupunkiin

Keskustassa ja vanhassa kaupungissa pärjää mainiosti kävellen. Tallinnan tunnetuin nähtävyys on historiallinen Vanhakaupunki, jonne kävelee keskustasta kymmenessä minuutissa. Mukulakivikujilla ja portaikoissa kuljeskeluun kannattaa varata hyvät kävelykengät, ja etenkin syyskeleillä sateenvarjosta on paljon hyötyä. Keskiaikaista tunnelmaa on kiva makustella Toompean mäellä, eli yläkaupungilla. Yläkaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Toompean linna, Aleksanteri Nevskin katedraali, Tuomiokirkko ja näköalapaikat. Alakaupungin keskipisteenä taas on Raatihuoneen tori, jossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja markkinoita. Historiallisen loiston lisäksi Vanhakaupunki kätkee sisäänsä ihania matkamuistoputiikkeja ja kauppoja, sekä runsaasti museoita, kahviloita ja ravintoloita. Aika kuluu täällä kuin siivillä.

Toompean linna. Kuva: Kaupo Kalda

Pohjolan Matka

Telliskivi on Tallinnan trendialue

Aivan Tallinnan rautatieaseman läheisyydessä sijaitseva Telliskiven alue kannattaa myös käydä kurkkaamassa. Telliskivi on Kalamajan kaupunginosaan kuuluva vanha teollisuusalue, josta on viime vuosien aikana muodostunut kiinnostava kulttuurin, ravintoloiden ja putiikkien keskittymä. Tallinnan satamasta Telliskiven alueelle kävelee noin puolessa tunnissa. Vanhasta kaupungista matkaa on vain parisataa metriä pohjoisen suuntaan.

Telliskivestä löytyy viehättäviä ja erikoisiakin ravintoloita ja kahviloita, kuten esimerkiksi Ravintola Apelsini Raudtee, eli ”appelsiinirautatie”.

Vuonna 1929 rakennettu entinen rautatieläisten koti on muuttunut moderniksi ravintolaksi, joka on hyvä esimerkki nykypäivän Telliskiven trendikkyydestä ja omaperäisyydestä. Ensisilmäykseltä ravintola vaikuttaa taidemuseolta tai näyttelyltä, sillä esillä on design-kylpyammeita, kylpyhuonelaattoja sekä pesualtaita. Tunnelma on hienostuneen rauhallinen, ja hintatasokin varsin edullinen.

Kun Vanhakaupunki ja Telliskivi on tutkittu, voi kätevästi napata taksin alle ja suunnata takaisin Tallinnan keskustan sykkeeseen. Tallinnassa riittää tekemistä ja näkemistä, ja matkan jälkeen mielessä saattaa jo siintää ajatus seuraavasta Tallinnan matkasta. Mikä parasta – jos silloin ehtisi viipyä kaupungissa useammankin päivän.

Tutustu Pohjolan Matkan risteily+hotellimatkoihin tästä.

TEKSTI: Hanna Siekkinen