Pohjolan Matkan klassikkomatkat – Tulppaanimatka Hollantiin

Eurooppa Kaupungit Kotimaa Pohjolan Matkassa
Matkasta Alankomaiden kukkaloistoon haaveillaan usein jopa vuosia. Eikä tuo ole mikään ihme, sillä vaikka Hollannin keväinen kukkaloisto voi kuulostaa nykyään varsin tavanomaiselta, niin upeissa sateenkaaren väreissä hehkuvat kukkapellot ja puutarhat saavat varmasti kokeneemmankin matkailijan sydämen pakahtumaan.

Tulppaanimatkan maagisuudesta asian jos toisenkin tietää Pohjolan Matkan matkanjohtaja Riitta Kettunen, joka on käynyt ihastelemassa Hollannin upeinta nähtävyyttä jo 60 kertaa.

–  Olen ollut matkanjohtajana 25 vuotta. Vuodesta toiseen oma suosikkini on ollut juuri Keukenhofin puisto. Joka vuosi se on erilainen: aina on uusi teema ja uudet istutukset. Sitten on vielä lukuisat kukkapaviljongit, missä on myös aina upeat vaihtuvat teemat, Kettunen kertoo.

Vaikka virtuaalimatkailu on tehnyt matkakohteiden näkemisestä osittain jopa arkipäiväistä, on Tulppaanimatka säilyttänyt suosionsa vuosien varrella.

– Monet ovat nähneet väriloistossa siintävät tulppaanipellot ja tuulimyllyt ja haluavat nähdä ne myös silmien edessä, eikä vaan kuvan tai ruudun välityksellä, Kettunen sanoo.Tulppaanisesonki kestää maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin, ja paras aika matkustaa on huhtikuun puolivälissä. Keukenhofin kukkaloistoa tullaankin ihailemaan ympäri maailmaa. Joka syksy aloitetaan valmistautuminen seuraavaan kevääseen istuttamalla kukka-asetelmat teemojen mukaisesti.Vierailijoita puistossa käy vuosittain lähes miljoona. Vastassa heitä odottaa jopa yli 7 miljoonaa tulppaania, hyasinttia ja narsissia. Nämä upeat kukkaset täyttävät 32 hehtaarin alueen huumaavilla väreillään ja tuoksuillaan.

– Keukenhofin puisto on ollut myös Tulppaanimatkalle lähtijöiden ehdoton suosikkikohde, vaikka reissulla tosiaan käydään useassa muussakin mielenkiintoisessa ja hienossa paikassa, Kettunen jatkaa.

Pohjolan Matka

 

Tulppaanimerestä kanavien ja siltojen kaupunkiin

Maailman tunnetuin kukkapuisto sijaitsee Lissen kaupungissa, josta on alle tunnin ajomatka Tulppaanimatkan toiseen ikimuistoiseen kohteeseen, suurkaupunki Amsterdamiin. Lukuisat kanavat ja sillat tekevät liikkumisen helpoksi viihtyisässä miljoonakaupungissa.

– Majoitumme Amsterdamin liepeelle hyvään hotelliin ja sieltä käsin käymme muutaman päivän aikana retkillä: timanttimuseossa, kanavaristeilyllä ja “puukenkätehtaalla”, jossa opimme valmistamaan puukengät. Lisäksi käymme juustolassa tekemässä oman maalaisjuuston, Kettunen valottaa matkan kulkua.Jos Keukenhofin kukkaloistosta ei saanut tarpeekseen, Amsterdamissa sijaitseva Bloemenmarkt on varmasti erittäin kiehtova kohde: se on maailman ainoa kelluva kukkatori. Vaikka Singelin kanaalin varrella sijaitsevalla torilla käykin perinteisesti kova kuhina, kannattaa kaikissa maailman väreissä hehkuvia myyntipöytiä käydä ihailemassa. Ja toki kukista hullaantuneiden kannattaa ostaa torilta kukkasipuleita kotiin viemisiksi.Amsterdamissa matkailijoille on varattu muutenkin hyvin aikaa tutustua kaupunkiin vapaasti. Paikalliset luomutuotteet sekä erilaisten kojumyyjien tarjonta kannattaa käydä kokemassa. Samoin myös Joordaanin kaupunginosan kapeat kujat ja lukuisat kanaalit.

Pohjolan Matka

 

Klassikkomatkan uudet nähtävyydet

Alankomaat on pieni maa, jolloin myös välimatkat nähtävyyksien välillä eivät ole pitkiä. Jo muutamassa päivässä ehtii näkemään ja kokemaan todella monta mielenkiintoista kohdetta.

– Tänä vuonna meillä on uusi huikea kohde, joka kiinnostaa varmasti niin naisia kuin miehiä. Nimittäin Euroopan suurin katettu basaari-alue, Kettunen innostuu.Eikä kahta ilman kolmatta: kun Alankomaiden tuttuihin puukenkiin ja tulppaaneihin on ehditty tutustua, käydään Tulppaanimatkalla tietysti tutustumassa myös tuulimyllyihin.

– Tämän vuoden uutena retkikohteena on tuulimyllyjen ulkoilmamuseo, Kettunen selvittää.

Pohjolan Matka

TEKSTI: Antti Sevänen/Matkalle! 2/2017