Matkalla koiraporukan kanssa

Pohjolan Matkassa
Pohjoissuomalainen koiraporukka on kerännyt pokaaleja ja titteleitä Pohjolan Matkan kanssa vuodesta 2009 lähtien. Ensimmäinen reissu suuntautui Helsingin Messukeskukseen ja sen jälkeen on vierailtu muun muassa Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Virossa ja Norjassa.

Pohjolan Matka

Täyden palvelun matkanjärjestäjä

Viikonlopun kestäville näyttelyreissuille lähdetään Posiolta ja toisinaan matkan varrelta poimitaan mukaan lisää kyytiläisiä. Alkuun ryhmä tilasi Pohjolan Matkalta vain kuljetukset, mutta nykyisin käytössä on koko palvelupaketti.

– On helppoa, kun Pohjolan Matkan yhteyshenkilö huolehtii matkajärjestelyistä. Nyt voin olla varma, että esimerkiksi hotellit ja laivamatkat on varattu oikein. Meidän ei myöskään tarvitse huolehtia monesta eri maksusta, sillä kaikki tulee samassa paketissa, mainitsee Määttä tyytyväisenä.

Yhteisiä näyttelyreissuja on takana jo kolmisenkymmentä ja uusia suunnitellaan koko ajan.

– Palvelu on ollut todella hyvää. Erityiskiitokset vakiokuljettajallemme Markulle, joka on ollut todella iso apu matkoilla. Hän on jopa joutunut eräällä reissulla kehään koiran kanssa, kun meiltä puuttui yksi esittelijä. Pohjolan Matka todellakin on täyden palvelun talo, Määttä sanoo hymyillen.

– Matkat ovat olleet puhtaasti koiranäyttelyreissuja ja mukana on ollut noin 25 henkilöä sekä heidän koiransa, kertoo porukan yhteyshenkilö Heli Määttä.

Ryhmä liikkuu normaalilla linja-autolla ja koirat matkustavat auton sisällä omissa kuljetushäkeissään. Määttä kerää ennen matkalle lähtöä jokaisen koiran häkin mitat ja toimittaa tiedot kuljettajalle, joka ottaa tarvittavan määrän penkkejä pois auton takaosasta.

– Se, että koirat pidetään ajon aikana omissa häkeissä on sekä mukavuus- että turvallisuuskysymys. Jokaisella koiralla on autossa oma tila eikä reviirikiistoja pääse syntymään. Häkin tulee olla sopivan kokoinen, sillä vaikka koiran pitää päästä liikkumaan häkissä, on liian väljä tila riskitekijä esimerkiksi kolaritilanteessa, Määttä kertoo.

Vaikka mukana on parhaimmillaan 30 koiraa, matkat etenevät ilman isompia murahduksia.

– Linja-auton tärinä rauhoittaa ja ensimmäistä kertaa matkalla olevat koiratkin asettuvat pian lepäämään, Määttä toteaa.

Pohjolan Matka

TEKSTI: Riikka Haaksiala/Matkalle!-lehti