Kotimaan helmet – TOP 5 matkakohdetta saariston ja lähimatkailun ystäville

Kaupungit Kotimaa Kulttuuri Pohjoismaat Pohjolan Matkassa

Suomi tarjoaa henkeäsalpaavia luontoelämyksiä ja kulttuurikohteita, joissa voi nauttia rauhallisesta lomasta lähimatkailun ja vastuullisen matkailun hengessä. Tässä artikkelissa esittelemme viisi ainutlaatuista kohdetta, jotka sopivat erinomaisesti saaristomaisemien, paikallisen kulttuurin ja luonnonrauhan ystäville.

  

1. Merenkurkun saaristo – Unescon maailmanperintöalue 

Merenkurkun saaristo on yksi Suomen upeimmista luonnonihmeistä ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Alue tunnetaan ainutlaatuisesta maankohoamisilmiöstä, joka tekee siitä erityisen mielenkiintoisen. Raippaluoto, jonka saavuttaa Suomen pisintä siltaa pitkin, tarjoaa vierailijoille henkeäsalpaavia merimaisemia ja historiallisia käyntikohteita, kuten Kustaa Aadolfin kirkon. Strömsön huvila lähellä Vaasaa on myös vierailun arvoinen paikka, joka on tunnettu suositun tv-ohjelman kuvauspaikkana. Täällä voit kokea autenttisen saaristolaiselämän ja oppia lisää alueen historiasta.

Raippaluoto

2. Ahvenanmaa – Myrskyluodon Maijan maisemissa

Kotimaassa ulkomailla – sitä on Ahvenanmaa

Ahvenanmaan saaret ovat täydellinen kohde rauhalliselle ja luonnonläheiselle lomalle. Matkailijat voivat sukeltaa Myrskyluodon Maijan tunnelmiin vierailemalla paikoissa, kuten Vårdö ja Skarpnåtö. Alue tarjoaa myös laajan valikoiman aktiviteetteja, kuten veneretkiä, pyöräilyä ja patikointia upeissa saaristomaisemissa. Ahvenanmaan viehättävät kylät ja paikalliset käsityöläis- ja ruokaperinteet tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen kaikille, jotka arvostavat autenttisia elämyksiä ja vastuullista matkailua.

3. Kemiönsaari – Saaristomeren portti

Bengtskärin majakka

Kemiönsaari koostuu noin 3000 saaresta ja luodosta, joista 30 on ympärivuotisesti asuttuja. Alue tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutustua perinteiseen saaristolaiselämään ja nauttia kauniista luontokohteista. Örön linnakesaari ja Bengtskärin majakka ovat kiehtovia kohteita, joissa yhdistyvät historia ja luonnonkauneus. Lisäksi Taalintehtaan ruukkikylä ja Söderlångvikin kartano tarjoavat kulttuurielämyksiä historiallisessa ympäristössä. Tämä kohde sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat kokea Saaristomeren kauneuden ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

4. Savonlinna ja Punkaharju – Itä-Suomen helmet

Olavinlinna Savonlinnassa

Savonlinnan ja Punkaharjun alueet ovat tunnettuja upeista maisemistaan ja historiallisista kohteistaan. Olavinlinna Savonlinnassa on yksi Suomen tunnetuimmista linnoista ja tarjoaa kiehtovan katsauksen Suomen historiaan. Punkaharjun harjumaisemat ovat henkeäsalpaavat, ja alueella sijaitseva Lusto – Suomen Metsämuseo tarjoaa syvällisen katsauksen suomalaisen metsän historiaan ja merkitykseen. Taiteen ystävät voivat nauttia vierailusta Taidekartano Johanna Oraksessa, ja Saimaan kanavan risteily tarjoaa unohtumattomia elämyksiä vesillä.

5. Napapiiri ja Pyhä-Luosto – Arktisia elämyksiä

Lapin lumoa

Rovaniemi, Lapin pääkaupunki, on urbaani keidas keskellä arktista luontoa. Kaupungin lukuisat nähtävyydet, kuten Arktikum-tiedekeskus ja Joulupukin Pajakylä, tarjoavat vierailijoille ainutlaatuisia elämyksiä. Pyhä-Luoston kansallispuisto puolestaan kutsuu tutustumaan pohjoisen Suomen luontoon ja historiaan. Lampivaaran ametistikaivos on harvinainen jalokivikaivos, jossa vierailijat voivat itse etsiä oman ametistin. Jaakkolan porotila tarjoaa mahdollisuuden tutustua porotilan elämään ja kuulla värikkäitä tarinoita Lapin elämästä. Tämä kohde on täydellinen yhdistelmä aktiivilomaa ja rentoutumista – upeita maisemia unohtamatta.

Pohjolan Matka – Matkaile lähimatkailun hengessä

Pohjolan Matka tarjoaa räätälöityjä ryhmämatkoja ja valmiita teemamatkoja, joihin voit hypätä mukaan helposti yksin, ystävien tai perheen kanssa. Ryhmämatkat tuovat matkailuun uusia ulottuvuuksia, kun jaat kokemuksesi samanhenkisten ihmisten kanssa. Pohjolan Matka huolehtii kaikista matkajärjestelyistä, joten voit keskittyä nauttimaan matkasta ja sen tarjoamista elämyksistä. Olipa matkakohteesi kaukana tai lähellä, Pohjolan Matka vie sinut turvallisesti ja vaivattomasti perille.