Kolmen pääkaupungin joulumarkkinat

Eurooppa Kaupungit Kulttuuri Pohjoismaat
Matkamme vie sinut glögin ja sahramipullan tuoksuisten Skansenin joulumarkkinoiden kautta tutustumaan norjalaisiin jouluperinteisiin Youngstorin ja Spikersuppan joulumarkkinoille. Lopuksi pääset nauttimaan Kööpenhaminan idyllisistä Nyhavnin joulumarkkinoista. Koe myös tunnetut Tivolin joulumarkkinat ja ikimuistoinen joulunalusmatka on taattu!

Skansenin joulumarkkinat ovat joulunalusajan klassikko. Ensimmäistä kertaa joulumarkkinat järjestettiin siellä jo vuonna 1903. Skansenin hilpeät joulumarkkinat piparkakkupuoteineen ja polkagris-karkkeineen tarjoaa perinteisiä elämyksiä koko perheelle.

Pohjoismaiden vanhin pääkaupunki Oslo herää joulun aikaan täyteen kukoistukseensa. Oslossa järjestetään useita joulumarkkinoita, joista suurimmat ovat Spikersuppa-aukion perinteikkäät markkinat. Norjalaiset jouluperinteet ovat melko samankaltaisia kuin Suomessa, mutta eroja löytyy etenkin ruokapöydän antimista. Tarjolla on runsaasti kalaa eri muodoissaan, esimerkiksi lipeäkalaa. Palan painikkeena toimii akvavit, eli viina joka tasapainottaa kalan makua. Entäpä miltä kuulostaisi perinteinen jouluinen jälkiruoka moltekrem, eli lakkoja kermavaahdolla höystettynä?

Kuva: Imagebank Sweden

Pohjolan Matka

Kööpenhaminan joulumarkkinoita vietetään joka vuosi Nyhavnissa ja Tivolissa. Nyhavnin joulumarkkinat vievät sinut ajassa taaksepäin keskelle historiallisia rakennuksia. Luvassa on tietenkin mitä parhaimpia jouluherkkuja ja paikallisia käsitöitä. Tivolin joulumarkkinat ovat kuuluisat tuhansista jouluvaloistaan ja joulukuusistaan. Perheen pienimmätkin viihtyvät takuulla tässä lumoavassa joulun ihmemaassa.

Joulunalusmatka Pohjoismaiden rakastettuihin pääkaupunkeihin pitää sisällään kiertoajeluita, kaupunkinähtävyyksiä, herkutteluhetkiä ja mitä parhaimmat jouluostosmahdollisuudet. Näe ja koe joulutunnelma kokonaisvaltaisesti sekä merellä että maissa. M/S Viking Grace vie sinut Turusta Tukholmaan, josta matka jatkuu bussilla aina Norjan puolelle Osloon. Matka Oslon satamasta Kööpenhaminaan taittuu DFDS Seawaysin risteilyaluksella, jossa tarjoillaan myös maittava jouluinen päivällinen. Paluumatkalla Tukholmasta Turkuun aluksena toimii Viking Amorella. Tällä kuuden päivän matkalla ehdit tutustua Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan loisteliaaseen ja perinteitä tihkuvaan joulun taikaan.

Kuva: Visit Norway

Pohjolan Matka

TEKSTI: Hanna Siekkinen