Kemiönsaari – täynnä matkailun helmiä
Tervetuloa Kemiönsaareen, kulttuurihistorialliseen Saaristomerenporttiin, joka on monelle vielä tuntematon Suomen matkailun helmi. Kemiönsaaren kunta koostuu noin 3000 saaresta ja luodosta, joista 30 on ympärivuotisesti asuttuja. Helsingistä ajomatka saarelle on noin kaksi tuntia, ja Turusta matka kestää 45 minuuttia. Kemiönsaarella on paljon nähtävää ja koettavaa. Yksi kiehtovimmista kohteista on Saaristomeren kansallispuisto, jossa voit kulkea luontopoluilla ja tutustua saaristolaiskulttuuriin sekäsaaristoluontoon. Matkailukunnan nähtävyyksiin kuuluvat myös Örön linnakesaari, kaunis Bengtskärin majakka, Taalintehtaan ruukkikylä ja Söderlångvikin kartano. Saarilla on herkullisia ruokapaikkoja ja viehättäviä tiloja kokoontumisiin. Kemiönsaari yhdistettynä Turun saaristoon ja muihin Turun kohteisiin on kesän kiehtovin ryhmämatka.
Ryhmämatkalle saaristoon
Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.
Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.
Sagalundin ulkoilmamuseo sijaitsee Kemiössä, vuonna 1900 perustetussa vehreässä puistossa. Täältä löytyy erilaisia rakennuksia Kemiönsaaren historiasta: käräjätalo, torpaa, maatila, huvila, kaksi vanhaa koulua ym. Tuliaiasostoksen hoituu museonpuodissa.
Högsåran lossirannasta pääsee Högsåran luotsikylään. Lossi liikennöi useita kertoja päivässä ja merimatka kestää n. 10 minuuttia. Kylässä voi tehdä pienen kävelyn, käydä Jungfrusundin pienessä museossa ja nauttia myöhäiset iltapäiväkahvit tai lounaan idyllisessä Farmors cafessa.
Hiittisten ja Rosalan saaripari. Hiittisten kylänraittia kulkiessa tuntee olevansa oikeassa vanhassa pikkukylässä. Hiittisistä on löydetty Suomen ainoa riimukivi, ja saaresta on tehty muitakin arkeologisia viikinkiajan löytöjä. Kylällä palvelee kaksi kesäkahvilaa, joista toinen pitää ovensa auki myös pitkälle syksyyn. Aito kyläkauppa palvelee ympärivuotisesti. Rosalasta löytyy Viikinkikylä jossa siirryt hetkeksi menneisyyteen. Vahva tervan tuoksu, hämäryys ja katossa leijuva savu herättävät aistisi kun astut ovesta sisään.
Taalintehtaan ruukkikylä. Ruukinmuseo tutustuttaa kylän ruukkihistoriaan. Kylän rautaruukki perustettiin vuonna 1686, ja tehtaan toiminta jatkui vuosisatoja aina vuoteen 2012 saakka.
Söderlångvikissa voi tutustua Hufvudstadsbladetin päätoimittajan, Amos Andersonin kotimuseoon. Andersson oli yksi aikansa merkittävimmistä liikemiehistä ja kulttuurimesenaateista. Söderlångvikin päärakennus on vuodesta 1965 toiminut Amos Andersonin henkilöhistoriaa esittelevänä museona, jonne on sijoitettu Andersonin yksityinen taidekokoelma.
Bengtskärin majakka. Opastetun kierroksen lisäksi mahdollisuus omatoimisesti tutustua näyttelyihin, majakanvartijan kotiin, kappeliin ja bunkkeriin. Jokainen joka haluaa ja jaksaa voi myös kivuta majakan huipulle, valohuoneeseen asti. Bengtskärin tornin huipun valohuoneesta avautuu huikea merinäköala. Majakan kahvila tarjoaa ihastuttavat puitteet iltapäiväkahville ja saaren rantakalliot mahdollisuuden rentoutumiseen meren äärellä, tai uimiseen.
Vastuullisesti ryhmämatkalle!
Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.
Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.