Kuvankauniit Lofootit

Pohjolan Matkan bussi Lofoottien maisemissa.
Kuva: Pohjolan Matka

Lofoottien saaristo on tunnettu ennen kaikkea mahtavista maisemistaan – lumihuippuisista ja violeteista tuntureista, kristallinkirkkaista vuonoista, turkoosista merestä ja idyllisistä kalastajakylistä. Jo itse saapuminen Lofooteille lautan, tunneleiden ja siltojen kautta mykistää kaiken nähneen reissaajan. Ja ihmettely ei todellakaan lopu, kun näkee pystysuoraan merestä kilometrin korkeuteen nousevat vuoret. Lofootit on luonnon vastakohtaisuuksien johdosta täysin erityislaatuinen matkakohde. Vähän niin kuin Alpit ja Atlantin valtameri samassa paketissa.

Ryhmämatka Lofooteille

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 5-7 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Senjan saarta hallitsevat useat tunturihuiput. Patikoinnin ystäville Lofoottien toiseksi suurin saari Senja on oikea unelmakohde. Jylhälle Segla-vuorelle kiipeäminen palkitsee reippailijan huipulta avautuvalla upealla näkymällä.

Lofoottien kaunis luonto ja idylliset kalastajakylät ja satamat hurmaa jokaisen matkailija. Valokuvaustaukoja onkin hyvä pitää pitkin päivää. Bøstadin kylässä sijaitsevaan Viikinkimuseoon on rakennettu arkeologisten löytöjen perusteella muinainen päällikön talo, jossa esitellään elämää viikinkien aikaan.

Viktenin lasinpuhaltamo on yksi Lofoottien suosituimmista kohteista. Åsvar Tangrand aloitti lasinpuhalluksen vuonna 1976, ensimmäisenä Pohjois-Norjassa. Täällä voi ihastella upeita lasiteoksia, mm. lasilintuja monissa hehkuvissa väreissä.

Aalan Gårdin vuohi- ja yrttitilan omistajat eisttelevät tilan toimintaa. Täällä on mahdollisuus myös maistella erilaisia juustoja, joita on mahdollisuus ostaa myös tuliaisiksi kotiin.

Kaipaatko vielä lisää ideoita reissuun? Lue alta lisää matkailua rakastavan lukijamme Lofoottien matkasta

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.