Lumoava Gotlanti ja ruusujen Visby

Kuva: imagebank sweden / Jerker Andersson

Gotlanti – aivan erityinen paikka keskellä Itämerta. Saarelle luovat erityistä tunnelmaa sen omintakeinen luonto, upeat hiekkarannat, meren läheisyys sekä erityinen valo ja runsas auringonpaiste. Myös Gotlannin rikas kulttuuriperintö ja historia ovat jättäneet jälkensä kaikkialle. Saaren huvielämä ja monet ulkoravintolat puolestaan korostavat saaren mannermaista tunnelmaa. Visbyn erikoisuuksiin kuuluu kaupunkia kiertävä kehämuuri, joka on jopa 3,5 kilometriä pitkä ja on 11 metriä korkeudeltaan.

Ryhmämatka Gotlantiin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Ennen laivamatkaa Gotlantiin, on mahdollisuus tutustua Nynäshaminin Mopedi-museoon. Museoon tutustumisen lisäksi, täällä voi myös nauttia pienen aamiaisen.

Laivamatka Nynäshamnista vie suoraan Visbyyn kaupunkiin. Paras tapa tutustua kaupunkiin on tehdä kiertoajelu/-kävely. Samalla kuullaan tarinoita Gotlannin saaresta – saaresta, jota myös ruusujen saareksi kutsutaan. Kierroksella nähdään Visbyn vanhakaupunki, Pyhän Marina Katedraali sekä Almedalin puisto.

Päivä retken voi valita joka saaren pohjois- tai eteläosaan.

Pohjois-Gotlannille on tunnusomaista karuudessaan omaleimainen luonto, jyrkät kalliot ja veden täyttämät kalkkikivilouhokset. Alueella on luonnonsuojelualueita ja vaelluspaikkoja, uimarantoja ja mahtavia kalkkikivimuodostelmia. Gotlannin pohjoispuolella oleva pieni Fårön saari on suosittu matkakohde. Saari tunnettu kauniista luonnonmaisemistaan ja historiallisesta menneisyydestään. Rantaviivan suojissa on pieniä kalastajakyliä, historiallista arkkitehtuuria ja kulttuurituristikohteita, kultaisia hiekkarantoja ja raukkeja. Fårö oli myös Ruotsin kuuluisimman ohjaajan Ingmar Bergmanin kotipaikka. Bergman kuvasi useita elokuvia saarella sen kauniiden maisemien ja ainutlaatuisen valon innoittamana. Matkaa nähdään myös suuri kalkkikivi- ja raukkialue Langhammarsin.

Visbystä etelään suunnataan pitkin Gotlannin rannikkoa. Retken aikana käydän mm. Högklint kalliolla, josta on upea näköala Visbyn lahdelle. Lähellä Högklintiä sijaitsee Friedhemin majatalo. Ruotsin prinsessa Eugine rakennutti Fridhemin kesäasunnokseen vuonna 1861. Majatalossa on myös ravintola. Matkan varrella nähdään myös keskiaikainen kirkko ja Gnisvärdin kaunis kalastajakylä.

Visbyssä sijaitsee myös mielenkiintoinen kasvitieteellinen puutarha. Lisäksi tutustumisen arvoinen on Kneippbyn huvipuisto, jossa mm. Peppi Pitkätossun kotitalo sijaitsee.

Ennen kotimatkaa aikaa viettää Tukholmasssa. Kuninkaanlinna, valokuvataiteenmuseo Fotografiska, ABBA The Museum -museo tai Östermalmin kauppahallit ovat kaikki tutustumisen arvoisia vaihtoehtoehtoja.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.