Viehättävä Asikkala

Vääksyn kanava
Kuva: Pixabay

Tällä matkalla kuullaan Vääksyn kanavan historiaa, maistelellaan viinejä Pihamaan viinitilalla ja vieraillaan Urjajärven kartanossa. Matkalla kuullaan myös Eino Leinon runoja kuvauksellisessa ”miljoonan tiilen kirkossa” sekä ihastelemaan upeita Pulkkilanharjun maisemia.

Ryhmämatkalle Asikkalaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 1-2 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Asikkalan sydän on idyllinen Vääksyn kanava. Kävelykierroksella nähdään mm. Lauri Rapalan patsas, Vaikeiden aikojen muistomerkki, Toivo Kärki-lavalla ja löydetään Minna Kaupin kiintorasti.

Uuteen kukoistukseen restauroitu Urajärven kartanomuseo on mielenkiintoinen vierailukohde. Museon restaurointi jatkui vielä kesällä 2014, jolloin mm. päärakennus sai uuden maalin ja puutarhatontut palasivat paikoilleen kuusten lähettyville. Tämän museon valtteina ovat kodikkuus ja 1900-luvun alun tunnelma, josta voi aistia Lilly ja Hugo von Heidemanin ihanteet ja maun. Täältä aukeaa heidän elämänsä lukuisten esineiden kautta – tuntuu aivan siltä, että täällä elettäisiin vieläkin, aivan kuin he olisivat juuri siirtyneet viereiseen huoneeseen.

Mansikka- ja Viinitila Pihamaalla talon isäntä Janne Pihamaa toivottaa vieraat tervetulleeksi tarjoten kaikille lasillisen kultamitalilla palkittua rosee-viiniä.  Viinejä voi ostaa myös aterialla, sekä kotiin viemiseksi erillisestä puodista, jossa myös vihanneksia ja monenlaisia maalaisherkkuja.

Asikkalan jylhän kaunis ”miljoonan tiilen kirkko”. Suuri kaunis kirkko on valmistunut Makasiininmäelle v. 880. Kirkon esittelyn yhteydessä mahdollisuus laulaa ryhmäläisten toivomia virsiä.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.