Turku, Naantali sekä Louhisaaren kartanolinna

Kuva: Visit Naantali

Historiallinen Turku ja lumoavan kauniit Naantali ja Kultaranta sekä jylhä Louhisaaren Kartanolinna tarjoavat puitteet upealle kiertomatkalle Varsinais-Suomeen.

Ryhmämatkalle historialliseen Turkuun ja kauniiseen Naantaliin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Turun palo aiheutti paljon tuhoa vuonna 1827, mutta kaupungin laidalla sijainnut Luostarinmäki säästyi tulelta. Kesäaikana avoinna oleva Luostarinmäen museokorttelissa (Huom! suljettu korjaustöiden vuoksi 31.5.2022 saakka) kujat, pihat ja kodit saavat ajan seisahtumaan. Vanha kaupunginosa käsityöläisineen muodostaa ainutlaatuisen miljöön. Museossa pääsee tekemään aikamatkan 1800-luvun vähävaraisen kansanosan elämään samalla kun se esittelee esiteollisen ajan käsityöammatteja.

Kiertoajelulla nähdään Turun tärkeimmät nähtävyydet Aurajoen rannalla ja vieraillaan Suomen vanhimmassa rakennuksessa, Turun Tuomiokirkossa.

Yli 700 vuotta vanha Turun linna on yksi maan hienoimpia nähtävyyksiä. Museon näyttelyt ja tapahtumat esittelevät linnan historiaa ja menneitä aikoja. Opastetulla kierroksella pääsee tutustumaan mm. linnan kauniseen kirkkoon ja juhlasaleihin.

Forum Marinum on merenkulun valtakunnallinen vastuumuseo, merivoimien museo ja monipuolinen vierailukohde. Oppaan johdolla mahdollisuus tutustua Fregatti Suomen Joutseneen sekä merikeskuksen päänäyttelyyn.

Presidentin kesäasunnon Kultarannan upeassa puutarhassa on mahdollisuus tehdä opastettuja kierroksia. Villa Kultarannan graniittihuvilan rakennutti v. 1913-16 aikansa rikkain suomalainen, suurliikemies Alfred Kordelin. Hänen haaveenaan oli, että Kultaranta puistoineen ilahduttaisi kaikkia suomalaisia. Hänen toiveensa mukaisesti puutarha on avoinna yleisölle ja Kultaranta on jo vuosikymmeniä ollut suosittu matkakohde.

Naantalin luostarikirkko rakennettiin aikoinaan kirkonmäellä sijainneen katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Luostarin rakennuslupa allekirjoitettiin 23.8.1443. Tätä päivämäärää pidetään myös Naantalin kaupungin perustamispäivänä. Nykyään Naantalin kirkko on ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus

Halutessaan voi vierailla myös Muumimaailmassa, jonne pääsee Naantalista kävelysiltaa pitkin kävellen.

Louhisaaren kartanolinna kuului yli kolmesataa vuotta Fleming-suvulle ja yli sata vuotta Mannerheim-suvulle. Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim syntyi siellä vuonna 1867. Louhisaaren 1650-luvulla valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Sen juhlakerros ja talouskerros ovat 1600-luvun asussa. Keskimmäinen kerros, varsinainen asuinkerros, on uusittu 1700- ja 1800-luvulla, ja sen huoneet edustavat tuon ajan sisustusta. Louhisaaressa on myös laaja englantilainen puisto kävelyteineen.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.