Türin kukkamarkkinat ja Viron kauniita puutarhoja 4 pv

Kevään kukkamatkalla Türiin pääset tutustumaan Viron ihanimpiin puutarhakohteisiin sekä tekemään ostoksia myös kotiin viemisiksi. Matkan aikana tutuksi tulevat Türin kukkamarkkinoiden lisäksi Tallinnan Kadriorgin japanilainen puutarha sekä useampi upea puutarha maaseudulla. Viljandin vanha ritarilinna kaupunki Viron keskiosassa puhkeaa kukoistukseen juuri kevään tullessa.

Matkaohjelma
1. matkapäivä

Bussikuljetus Helsingin Länsisatamaan, jossa maihinnousukorttien jako. Europa lähtee Helsingistä klo 18.30. Ilta ja yö laivalla.

2. matkapäivä
Maihinnousu Tallinnassa alkaen klo 08.00. Klo 09.30 lähdetään paikallisen oppaan johdolla tutustumaan Tallinnan Kadriorgin puiston tuntumassa olevaan japanilaiseen puutarhaan. Nautitaan vaaleanpunaisten kirsikankukkien loistosta (säävaraus) ja tehdään kävelykierros puistotiellä. N. puolen tunnin ajomatkan päässä on 120-vuotiaan historian omaava Sadeväljan maatila. Talon ympärille on rakennettu viimeisen 15 vuoden aikana yli 400 kasvilajista ja -lajikkeesta muodostuva puutarha. Tilalla on myynnissä iso valikoima pensaita, havupuita ja perennoja. Tilalta voi ostaa myös emännän kutomia mattoja ja huovutettuja tuotteita. Tila on valittu v. 2012 Harjun maakunnan kauneimmaksi maakodiksi ja palkittu presidentin kunniakirjalla. Ostosten lomassa nautitaan myös kahvia/teetä. Sadeväljan tilan jälkeen jatketaan matkaa kohti Viljandia. Matkalla pysähdytään Olustveren kartanossa, jossa tehdään tutustumiskierros kartanoon. Myös lounas nautitaan Olustveressa. Lounaan jälkeen ajetaan Viljandiin. Majoitus Grand Hotel Viljandi. Illan aikana halukkaille opastettu iltakävely Viljandin ritarilinnan raunioilla.

3. matkapäivä
Aamiainen hotellissa. Klo 9.00 lähtö Türin kukkamarkkinoille. Kukkamarkkinoiden ansiosta Türin kaupunkia kutsutaan Viron kukkapääkaupungiksi. Markkinoilta voi ostaa kukkia, kukkasipuleita, perennoja, pensaita, puita, puutarhanhoidossa ja -kaunistuksessa tarvittavia välineitä sekä käsitöitä. Välillä voi nauttia vaikkapa kansantanssi esityksistä tai musiikista! Markkinoilla ollaan n. 4 tuntia. Markkinoilla on myös plajon ruokapaikkoja ja ohjelmaa. Paluu Viljandiin. Ruokailu klo 17.00. Ruokailun jälkeen tutustutaan alkuillasta Lusikan maatilaan, jossa vieraillaan kuvankauniissa koristepuutarhassa. Puutarhassa tarjoillaan yrttiteetä. Vierailun jälkeen paluu Viljandiin.

4. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Klo 8.00 alkaa paluumatka Tallinnaan. Matkan varrella käydään ”vihreässä tavaratalossa” Hansaplantissa. Täältä voi ostaa mm. ruukkuja ja veistoksia puutarhaan. N. klo 11.00 saapuminen Tallinnan satamaan. Laivaannousu Tallinnassa alkaa klo 11.30 ja päättyy 20 min. ennen laivan lähtöä. Europa lähtee Tallinnasta klo 12.30 ja saapuu Helsinkiin klo 16.00. Bussimatka lähtöpaikkakunnille.

Hintaan sisältyy

  • bussikuljetus valitulta paikkakunnalta Pohjolan Matkan bussilla
  • laivamatkat Helsinki-Tallinna B-luokan hytissä, Tallinna-Helsinki kansipaikoilla
  • suomenkielisen oppaan palvelut alkaen Tallinnasta ja päättyen Tallinnaan
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • aamiaiset hotellissa
  • ruokailu x 2
  • kahvitauko x 1
  • yrttitee x 1
  • matkaohjelman mukaiset kiertoajelut, retket ja sisäänpääsymaksut