Taiteen lumoissa Helene Schjerfbeckin jäljillä

kuva: pixabay

Rakastetuimpiin naistaitilijoihimme kuuluu varmasti Helene Schjerfbeck ja Juhani Ahon leski Venny Soldan-Brofeldt. Nämä ystävykset hakeutuivat asumaan Vihtiin sota-aikana 1939-1945. Matkalla kuullaan kiehtovia tarinoita Schjerfbeckin elämästä.

Ryhmämatkalle taiteen maailmaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 1-2 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Veikkolan kartanon päärakennus on rakennettu vuonna 1814. Vuosina 1814-1879 sen omisti saksalainen von Rehausenin suku. 1940-luvulla Helene Schjerfbeck asui Luontolassa, joka on linnuntietä vain muutaman kilometrin päässä kartanosta. Taiteilijoiden kiehtovasta maailmasta kertoo ja kartanoa esittelee kartanon isäntä ja taiteen harrastaja Henrikki Halmeo.

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Veikkolan kartanosta sijaitsee Sjundbyn keskiaikaiseen kivilinna. 1500-luvullla rakennettua Sjunbyn linnaa ovat asuttaneet useat aatelissuvut. Myös Helene Schjerfbeck vietti paljon aikaa linnassa. Hänen linnassa asuneet serkkunsa pääsivät malleiksi nuoren Schjerfbeckin maalauksiin.

Tammisaaressa sijaitsevassa Raaseporin museossa on esillä Helene Schjerfbeckin elämä ja taide -näyttely. Tammisaari oli Schjerfbeckin kotikaupunki 1925-1941.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.