Sysmä ja Hartola – Kartanoita, kirkkoja ja kirjailijoita

Kuva: Visit Lahti -kuvapankki

Päijät-Hämeen kierros vie kirjailijoiden Hartolaan, joka on toiminut monen kuuluisan kirjailijan kotisatamana. Hartolan rauhassa on saanut alkunsa Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinenkin.

Ryhmämatkalle Päijät-Hämeeseen

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 1-2 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Echon kartanon alueella toimivat Itä-Hämeen opisto ja Linnahotelli. Opastetulla kierroksella on mahdollisuus kuulla miten kirjailijat Lauri Pohjanpää, Mikko Erich, Aino Voipio ja Antti Vuorinen liittyvät opistoon.

Hartolan kirkko on rakennettu graniitista 1911–1913. Kirkon vihki Savonlinnan hiippakunnan piispa O.I. Colliander 16.12.1913.

Sysmän keskiaikainen Pyhän Olavin kirkko on nimetty suojelupyhimys Olavin mukaan. Se on harmaakivestä viimeistään 1520 rakennettu pitkäkirkko ja muutettu ristikirkoksi vuosina 1833-1834. Kauniilta kirkkomaalta löytyy myös Lauri Leppäsen sekä Viktor Janssonin muistomerkit ja havahduttava sankarihauta.

Opas kertoo kartanoiden Sysmästä, sen nykypäivästä ja historiasta. Tainionvirran rantaa pitkin ajetaan Vanha-Kartanoon, jossa isäntä Jocke Stjernvall esittelee kartanonsa mielenkiintoisin tarinoin.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.