Saagojen Islanti

Saagojen Islanti

Islanti on vahvojen vastakohtien maa, jota ei ole helppo määritellä. Islannissa on Euroopan suurin jäätikkö sekä muutamia maailman aktiivisimpia tulivuoria. Islanti on outo sekoitus vanhoja perinteitä uudessa ympäristössä. Islanti on molempia: Euroopan nuorin maamassa sekä maanosan vanhimman, vuonna 930 jKr. perustetun parlamentin kotipaikka. Pieni, turvallinen ja ystävällinen Reykjavík on moderni kaupunki, jolla on läheinen yhteys luontoon.

Ryhmämatkalle Islantiin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan lentäen ja sen suosituskesto on 4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Kiertoajelu voidaan aloittaa heti lentokentältä. Kierroksella nähdään parhaat palat Islannin pääkaupungista ja sen tarjoamista tutustumiskohteista ja ostospaikoista, mm. parlamenttitalo, Tuomiokirkko sekä Hallgrímskirkja, futuristiseen tyylin rakennetun kirkon, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Vierailemisen arvoinen on myös kuvanveistäjä Ásmundur Sveinssonin museo.

Gullfoss ja geysirit – Kultainen kolmio
Kokopäiväretkellä ihastellaan Islannin tunnetuimpia luonnonihmeitä: Thingvellirin luonnonpuistoa, Gullfossin putousta ja kuumien lähteiden aluetta geyshireineen. Geyshirin geotermisella alueelle voi ihmetellä kuplivia muta-altaita ja höyryäviä maanalaisia lähteitä. Alueen päänähtävyys on Islannin aktiivisin geysir, Strokkur. Strokkur suihkuttaa kuumaa vettä ilmaan 7-10 minuutin välein jopa 30 metrin korkeuteen. Gullfossin “kultainen putous” on yksi Euroopan mahtavimmista putouksista. Tuhansia tonneja vettä ryöppyää kapeaan kanjoniin eri tasolla olevilta kielekkeiltä.

Reykjanesin niemimaa, Krisuvik, Grindavik ja Sininen Laguuni
Krisuvikin geoterminen alue. Tutustumiskohteena esim. Seltunin erikoinen fumarolien alue, jossa maasta kohoaa höyryjä ja mutalammikot kiehuvat. Grindavikin kalastajakylässä tutustutaan kylän elämään. Legendaarisessa Sinisessä Laguunissa pääsee uimaan ja rentoutumaan maailmankuulun Laguunin geotermisissa mineraalialtaissa. Uinti laavalohkareiden keskellä turkoosinsinisessä, noin 35-asteisessa vedessä on unohtumaton elämys.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.