Puolan helmet – Varsova ja Krakova

Krakova
Kuva: Pixabay

Varsova on hyväntuulinen, kohtalokas, keskieurooppalainen ja slaavilainen. Se on yhtä aikaa historiallinen ja nykyaikainen. Voit ottaa kaupungin haltuun ja kokea lyhyessä ajassa kaksi toisistaan poikkeavaa maailmaa: Vanhankaupungin sekä muun osan Varsovaa. Krakova  – Puolan entinen pääkaupunki on täynnä pyhää historiaa. Krakovan vanhakaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkialueita ja on Unescon maailmanperintölistalla.

Ryhmämatkalle Puolaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan sekä tilausajobussilla että lentäen, ja sen suosituskesto on 5-7 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti

Varsovassa mahdollisuus tehdä esim. juutalaispainotteinen kierros. Kierroksella tutustumaan mm. Varsovan Ghettoalueeseen ja vieraillaan Puolan juutalaisten historian museossa. Museon on suunnitellut suomalainen arkkitehti Rainer Mahlamäki. Myös kaupungin monet museot ovat vierailemisen arvoisia esim. ykytaiteen keskus Ujazdowski palatsissa.

Krakovan kaupunki huokuu historiaa. Vanhankaupungin tutustumiskierroksella vieraillaan mm. Wawelin linnakukkulalla. Opastetun kierroksen voi varata myös Wawelin linnan saleihin. Vierailla kannattaa myös Pyhän Neitsyt Marian kirkossa.

Kazimierin juutalaiskorttelin on perustanut kuningas Kazimierz Suuri 1335 ja se toimi pitkään erillisenä kaupunkina. Parhaina aikoinaan se toimi yhtenä tärkeimmistä koko Keski- ja Itä-Euroopan juutalaiskeskuksista. Niiltä ajoilta löytyy juutalaisten historiasta kertovia lukuisia synagoogia. Krakovassa voi nähkä myös alueita, joissa on kuvatt Steven Spielbergin kuvaama elokuva Schidlerin lista.

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri. Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa karua kieltään lähihistoriastamme toisen maailmansodan ajoilta. Kierrokset AI ja AII (Birkenau) kestävät noin 3 tuntia lyhyimmillään. Näyttely koostuu mm. vankien parakeista, kaasukammioista ja krematoriosta, jotka ovat jäljellä leiristä.

Krakovan eteläpuolella sijaitsee Tatravuoristo, jossa sijaitseva Zakopane on suosittu retkeily- ja ulkoilukeskus. Täällä voi matkata vuoristojunalla Gubalowka vuorelle ihailemaan huikaisevia maisemia.

Wieliczkan suolakaivokset sijaitsevat n. 11 km päässä Krakovasta. Suolakaivos on Unescon maailmaperintölistalla. Tämä kaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Se on ainutlaatuinen maanalainen suolamaailma, joka syvimmillään ulottuu yli 300 m maanpinnan alapuolelle.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.