Pohjolan kuninkaalliset pääkaupungit

Kuva:Pixabay

Tällä matkalla nähdään Pohjolan kiehtovat pääkaupungit – Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina – samalla matkalla. Tukholmassa tutustutaan mm. kuninkaallisen perheen linnaan Drottningholmiin, joka on Unescon maailmanperintökohteita.

Matka jatkuu Osloon, jossa nähdään mm. Oslon oopperatalo, eduskuntatalo, kansallisteatteri sekä Oslon yliopiston rakennukset. Tarkemmin tutustutaan Bygdøyn saarella sijaitsevaan kuninkaalliseen kesäpalatsiin, Oscarshalliin. Oslon jälkeen risteillään Kööpenhaminaan, jossa tutustutaan kauniiseen kaupunkiin opastetulla kiertoajelulla. Tutustumiskohteena Kööpenhaminassa on kuuluisa Rosenborgin linna, jossa Tanskan kuninkaalliset asuivat 1606-1710. Kotimatkalle lähdetään Tukholman kautta, josta matkataan edelleen laivalla Helsinkiin.

Ryhmämatkalle pohjolan pääkaupunkeihin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4-6 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Tukholmaan saavuttua suomenkielinen matkanjohtaja liittyy matkaseurueeseen.

Drottningsholmin linna on parhaiten säilynyt 1600-luvulla rakennettu kuninkaanlinna ja kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon. Kuningasperhe muutti linnaan vuonna 1981 ja linna toimii tänä päivänä kuningasparin vakituisena asuntona. Linnan eteläosan huoneet on varattu kuningasparille. Suurin osa linnasta ja puistosta ovat kävijöille avoinna ympäri vuoden. Drottningholmin linna sijaitsee silmiä hivelevän kauniilla paikalla Mälaren-järven rannalla.

Oslon kaupunkierroksella nähdään mm. Oslon oopperatalo, kansallisteatteri, eduskuntatalo ja Oslon yliopiston rakennukset. Bygdøyn saarella sijaitsee kuninkaallinen kesäpalatsi, Oscarshall, valmistui vuonan 1852 Kuningas Oscar I:lle. Kuningas Oscar II avasi palatsin museona yleisölle vuonna 1881. Palatsin ympärillä on upea puisto.

Oslon satamasta laivayhteys Kööpenhaminaan.

Kööpenhaminassa sijaitseva Rosenborgin linna toimi kuninkaallisten asuinpaikkana vuosina 1606–1710 ja oli silloisen kuninkaan Kristian IV:n koti. Nykyisin linna on museokäytössä, jossa säilytetään Tanskan kuninkaallista taidekokoelmaa. Linnan edustalle levittäytyy upea Kongens Have –puisto.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.