Pohjois-Viron kartanot ja itärajaa vartioiva Narva

Kuva: Pixabay

Luvassa on historian siipien havinaa, tarinoita ja kartanoromantiikkaa. Matkalla päästään ihastelemaan Pohjois-Viron vanhoja kartanoita ja linnoja – lisäksi tutustutaan Viron itärajaa vartioivaan Narvaan ja sen lähes tuhatvuotiseen historiaan.

Ryhmämatkalle Pohjois-Viroon

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Narvaa kohti matkatessa reitin varrelle jää mm. Jumindan niemimaalla sijatseva Veldin pienolutpanimo, Käsmun kaunis kalastajakylä, Palmsen kartano ja Purtsen vasallilinna.

Palmsen kartano ja ulkomuseo on ensimmäinen täysin kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen. Täällä voi tutustua näyttelyihin, työpajoihin, koulutuskeskukseen, palmutaloon, viinikellariin, romanttiseen kahvilaan ja kansanomaiseen kapakkaan.

Purtsen vasallilinna vaurioitui suuressa Pohjan sodassa, ja 1950-luvulla siitä jäivät jäljelle vain rauniot. Linnan kunnostustyöt saatiin valmiiksi vuonna 1990. Linnan välittömässä läheisyydessä sijaitsee muistomerkki ja pahuuden uhrien surupuisto.
Orun kaunis puistoalue Toilassa käsittää n. 70 hehtaarin alueen, jossa on pietarilaisen kauppiaan rakennuttama kaunis linna. Hyvin viitoitetussa ja kunnostetussa puistossa voi kävellä sekä tutustua erilaisiin puu- ja pensaslajeihin sekä nauttia kauniista merinäköalasta.

Narva-Jõesuun kylpyläkaupunkia kutsutaan Pohjois-Viron Rivieraksi. Narva-Jõesuun ensimmäinen kylpylä avattiin jo 1800-luvulla, ja kylpyläperinteet ovat jatkuneet aina näihin päiviin saakka.

Vanhasta komeasta barokkityylisestä Narvan kaupungista on jäljellä enää muutama rakennus. Raatihuone, Leijonan monumentti, Aleksanterin kirkko ja monet muut kertovat omaa tarinaansa kaupungin historiasta. Narvan linnoitus on yksi hienoimmista Itä-Virunmaan nähtävyyksistä. Linnoitusta rakentamassa oli paljon suomalaisia, joten monella on sukusiteitä alueelle. Narvan linnoituksen näkymää tehostaa joen yli Venäjän puolella oleva Ivangorodin linnoitus.

Palavastakivestä tunnetuksi tullut Kohtlan kaivosmuseo on ehdottomasti yksi Itä-Viron kiinnostavimmista vierailukohteista. Museo on rakennettu vanhan liuskeöljykaivoksen yhteyteen ja täällä on mahdollista tehdä kierros vanhoihin kaivostunneleihin.

Varhaisklassista tyyliä edustavassa Mäetagusen kartanossa voi kartanokierroksen lisäksi tutustua myös jääkärimuseoon.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.