Pohjois-Lapin ja Norjan upeita maisemia sekä saamelaiskulttuuria

Kuva: Lapin materiaalipankki_Paadar image

Tämä matka tutustuttaa saamelaiskulttuurin sekä pohjoisen upeisiin maisemiin! Matka kulkee Kiekkoniemestä Pykeijan kautta Kautokeinoon ja sieltä edelleen Enontekiölle.

Ryhmämatkalle Pohjois-Lappiin ja Norjaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4-5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan näyttelyt ja tapahtumat toimivat pohjoisen tiennäyttäjinä. Opastetut kierrokset tutustuttaaa ikiaikaiseen ja elävään saamelaiskulttuuriin ja arktiseen luontoon.

Neiden on oivallinen paikka pysähtyä valokuvaustauolle. Kolttakönkään kosken putouksen näköalapaikalta pääsee seuraamaan kuinka vesimassa pauhaa voimalla eteenpäin.

Varanginvuonon rannalla, ainoastaan 8 km päässä Venäjän rajasta sijaisee Kirkkoniemi. Lyhelläkin opastetulla kierroksella ehtii sukeltamaan paikan historiaan.

Varangin vuonon etelärannalta löytyy Pykeijan kalastajakylä, jonka suurin osa asukkaista on suomalaisten jälkeläisiä. Monet kyläläiset puhuvat kveeniä, vanhaa suomea, joten turistinkin on helppo pärjätä suomenkielellä.

Kautokeino on saamelaisuuden keskuspaikka. Valtaosa asukkaista on saamelaisia ja Kautokeinossa sijaitsee myös saamen korkeakoulu.
Juhlsin Hopeapajaa kutsutaan Pohjois-Norjan helmeksi. Kaikki hopeapajan korut ovat myynnissä ja ne valmistetaan paikan päällä.

Enontekiöllä sijaitsevan Tunturi-Lapin luontokeskuksen maksuton Vuovjjuš – Kulkijat -näyttely perehdyttää saamelaiskulttuuriin ja tunturiluontoon.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.