Napapiiri ja Pyhä-Luoston ihastuttavat maisemat

Kuva: Visit Finland/ Pentti Sorumnen

Ylitä napapiiri Rovaniemellä ja astu arktiselle alueelle Joulupukin pajakylässä. Tämä Lapin kiertomatka on yhdistelmä aktiivilomaa tuntureilla ja rentouttavaa lepolomaa ametistikylpylän palveluista nauttien.

Ryhmämatkalle pohjoiseen

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Mikäli tämä matka toteutetaan lentomatkana sen suosituskesto on 5 pv, bussimatkana toteutettaessa 5-7 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Rovaniemi, Lapin pääkaupunki, on urbaani keidas keskellä arktista luontoa, jossa pohjoisen kulttuuri ja vauhdikkaat aktiviteetit kohtaavat. Rovaniemellä mahdollisuus kierroksee bussilla joko oppaan kanssa tai ilman. Nähtävää mm. Ounasvaara, Jätkänkynttilän silta ja keskustan alue.

Arktikum on tiedekeskus ja museo joka tuo pohjoisen luonnon, kulttuurit ja historian lähelle. Näe, koe ja nauti arktisista tarinoista elämyksellisissä näyttelyissä ja tapahtumissa.

Joulupukin Pajakylässä voi piipahtaa katsomassa itse Napapiirin isäntää, onhan Joulupukki tavattavissa vuoden jokaisena päivä. Pajakylän lukuisista myymätlöistä on hyvä tehdä ostoksia myös kotiin viemisiksi.

Pyhä-Luoston Luontokeskus Naava kätkee sisälleen lumoavan luontonäyttelyn, jossa voit tutustua Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan

Lapin ensimmäiseen turistikirkko, Revontulikappeli, vihittiin käyttöön vuonna 1986. Vihkimisen suoritti piispa Olavi Rimpiläinen. Revontulikappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Ojala. Kappelin vierestä lähtee patikkapolku upeaan Aittakurun luonnon amfiteatteriin, matka 1 km/suunta.

Lampivaaran Ametistikaivos on yksi harvoista jalokivikaivoksista maailmassa, jonne vierailijat ovat tervetulleita. Ametisti on syntynyt 2000 miljoonaa vuotta sitten, silloisen suurvuoriston uumenissa. Nyt tunturin laella toimiva kaivoksen toiminta jatkuu vielä satoja vuosia, koska ametistia ei kaiveta suurilla koneilla eikä kiveä myydä raaka-aineeksi. Tämä mahdollistaa retket vierailijoille, jotka pääsevät itse etsimään oman ametistin kaivokselta mukaansa. Kaivosohjelmassa vierailijat kuulevat alueen geologiasta, historiasta, sekä jalokivien ominaisuuksista ja käytöstä. Ametistiin liitetään paljon erilaisia uskomuksia maailman eri kulttuureissa.

Jaakkolan porotilalla tutustutaan porotilan värikkääseen historiaan, poron sielunelämään sekä porotilan eläinasukkaisiin. Talon emäntä on ”oikea” tarinankeroja ja joikujen laulaja ja hän viihdyttää vieraitaan värikkäillä tilan tarinoilla ja lauluilla myös ruokailun aikana. Jaakkolan tilavierailu on elämys.

Matkaohjelmassa on jätetty aikaa joko omatoimiseen tai opastettuun patikointiin.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.