Moderni Tartto ja Peipsin perinteikkäät rantakylät

Kuva: Pixabay

Nuorekas yliopisto Tartto sykkii elämää ympäri vuoden. Tarton museot esittelevät rikasta taideperintöä ja kansanperinnettä. Historian ja kulttuurin lisäksi Tartto tarjoa kävijälleen myös vilkasta iltaelämää. Peipsijärven alue on yksi omaperäisimmistä Viron vähemmistökulttuurien alueista. Sen juuret ovat syvällä historiassa ja se on säilyttänyt omalaatuisuutensa useita satoja vuosia. Peipsin alueen kulta-aika on elo-syyskuun vaihde. Silloin sipulisato kypsyy ja paikalliskulttuuri on vahvimmillaan. Peipsin rannat tarjoavat niin matkailijalle kuin kulttuurista kiinnostuneelle paljon katsottavaa, koettavaa ja lukemattomia vierailukohteita. Peipsijärven rannoilta suunnataan kohti viehättävää Alatskivin linnaa, joka on yksi Viron kauneimpia kartanorakennuksia. Alatskivessä sijaitsevalla viinitilalla päästään maistelemaan paikallista viiniä.

Ryhmämatka omaperäisen Peipsijärven alueelle

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Bussimatka Tallinnasta Tarttoon kestää noin kolme tuntia. Opastetulla kiertoajelulla/-kävelyllä nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet.
Toomemäki,  josta löytyy historiallisia nähtävyyksiä, kuten tuomiokirjkon rauniot, josta löytyy museo sekä torneissa yleisölle avoin maisemien katselupaikka. Puistossa on myös Tarton vanha observatoria.

Tarton yksi tärkeimmistä syboleista on Raatihuone, mutta monelle tunnetumpi lienee Raatihuoneen aukiolla sijaitsevat vesisuihkulähde Suutelevat opiskelijat.

1300-luvulla rakennettu goottilaistyylinen Johanneksen kirkko on yksi Viron vanhimmista kirkoista.

Tarton Yliopiston kasvitieteellinen puutarha on Baltian vanhin kasivitieteellinen puutarha. Puutarha on toiminutta nykyisessä paikassaan yli 200 vuotta. tarjoaa kierroksia kaikenikäisille kävijöille. Puutarhassa kasvaa yli 10000 lajia ja lajiketta. Täällä on esillä luonnollisten kasvien lisäksi koristekasveja. Kasvihuoneissa näkee sädemetsien ja aavikoiden kasveja.

Tartto on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita, mielenkiintoisia museoita sekä hienoja rakennuksia ja puistoja. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät.

Peipsijärven alue on yksi omaperäisimmistä Viron vähemmistökulttuurien alueista. Sen juuret ovat syvällä historiassa ja se on säilyttänyt omalaatuisuutensa useita satoja vuosia. Nykyään Peipsin rannat tarjoavat niin matkailijalle kuin kulttuurista kiinnostuneelle paljon katsottavaa, koettavaa ja lukemattomia vierailukohteita. Alueella elää paljon vanhauskoisia, joiden menneisyyteen ja nykypäivään on hyvä tutustua oppaan johdolla. Alueella on myös paljon sipulitiloja, joten ueita sipulilettejä on hyvä ostaa myös kotiin viemisiksi.

Alatskivin linna on yksi Viron kauneimpia kartanorakennuksia. Opastetulla kierroksella pääsee tutustuamaan kartanon herrasväen elämään ja historiaan sekä sata vuotta sitten kartanossa työskennelleisiin palvelijoihin.

Alatskivestä löytyy myös viinitila, missa on mahdollisuus tehdä kierros, maistiasia unohtamatta.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.