Linnat Mälarenin ympärillä

Kiertomatkalla tutustutaan Mälaren-järven ympärillä oleviin vanhoihin linnoihin ja Ruotsin maaseudun idyllisiin maisemiin. Viking Linen ja Silja Linen laivat kuljettavat ryhmän vaivattomasti joko Helsingistä tai Turusta Tukholmaan. Vietä leppoisa merimatka nauttien laivan palveluista. Laivojen lukuisat ravintolat tarjoavat mitä herkullisimpia annoksia, merimyymälöissä teet edullisia ostoksia ja hemmottelua kaipaaville laivojen Spa palvelut tarjoavat pientä arjen luksusta.

Ryhmämatka Linnojen saloihin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4-5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Tukholmaan saavuttua tavataan suomenkielinen opas, jonka johdolla lähdetään matkalle kohti Ruotsin vanhoja linnoja ja uppoudumme niistä kertovien tarinoiden maailmaan.

Aamun voi aloittaa kakkulinnaksikin kutsutussa Taxingen linnassa. Täällä päästään nauttimaan Pohjois-Europan suurimmasta kakkubuffeesta. Kaikki tuotteet ovat paikallisesti leivottuja. Kahvittelupaikan voi valita oman mielen mukaan joko linnan sisältä, pihalta tai niemekkeellä sijaitsevasta puutarhasta.

Maittavan kahvihetken jälkeen suunnataan Mariefrediin. Kustaa Vaasan linnanakin tunnettu Gripsholmin linna on suosittu retkikohde. Linna on täynnä sen yli 400 vuotta vanhaa historia, mm. yksi Europan parhaiten säilyneistä 1700-luvun teattereista. Grispholmin linnasta löytyy myös valtion muotkuvakokoelma, jossa on näytteillä ruotsalaisten merkkihenkilöiden muotokuvia Kustaa Vaasan ajoilta tähän päivään.

Satumaisella Stora Sundbyn linnalla on romanttinen tarina. Vuonna 1824 tila myytiin Sparren suvulta kreivi Carl de Geerille, jonka vaimo halusi romanttisen ritarilinnan. Kreivi muutti linnaa vaimonsa toivomaan suuntaan ja v. 1848 linna oli valmis torneineen ja ritarisaleineen. Linnassa on 52 huonetta; yksi jokaiselle viikolle ja 365 ikkunaa; yksi vuoden jokaiselle päivälle.

Ylväs Strömsholmsin linna esittelee kävijöille kokoelman ruotsalaista maalaustaidetta 1600-luvulta lähtien. Linnan ylimmässä kerroksessa on v. 1730 valmistunut kappeli. Strömsholmsin linnassa on toiminut Ruotsin armeijan ratsastuskoulu. Vuodesta 1993 linna on ollut muinaismuistoviraston hallinnassa museona.

Drottningsholmin linna on parhaiten säilynyt 1600-luvulla rakennettu kuninkaanlinna ja kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon. Kuningasperhe muutti linnaan vuonna 1981 ja linna toimii tänä päivänä kuningasparin vakituisena asuntona. Linnan eteläosan huoneet on varattu kuningasparille. Suurin osa linnasta ja puistosta ovat kävijöille avoinna ympäri vuoden. Drottningholmin linna sijaitsee silmiä hivelevän kauniilla paikalla Mälaren-järven rannalla.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.