Länsi-Viron kiertomatka

Kuva: Tatiana Metsala/Visit Estonia

Länsi-Viron kaunis luonto ja värikäs historia kirkkoja ja kartanoita, raunioita ja taistelutantereita myöten tutuksi tällä vauhdikkaalla kiertomatkalla.

Ryhmämatkalle Länsi-Viroon

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Länsi-Viron kierros lähtee Tallinnasta reittiä Tabasalu-Vääna-Jõesuu-Türisalu. Tällä reitillä kauniit luonnon näköalat, Keila-Joa ja Keilan vesiputous sekä entinen kartano. Kartano ei ole tällä hetkellä kunnostettu, mutta paikan historia on sitäkin kiinnostavampi. Kloogarandissa on kauniit luonnonnäkymät, mutta on sijainnut myös toisen maailman sodan aikana keskitysleiri. Lisäksi vieraillaan Paldiskissa, suljetussa sotilaskaupungissa. Ihailemme Vasalemman kartanoa sekä Padisen luostarin raunioita (luostari perustetiin sinne jo 1200 vuosisadan alkupuolella) Tämän jälkeen matka jatkuu vanhaa Tallinna-Haapsaluvaltatietä pitkin illaksi Haapsaluun.

Kaupunkikierros Haapsalussa. Käymme mm. piispanlinnan raunioilla (nykyinen rakennus rakennettu 1500 luvulla), kellotornissa sekä Tuomiokirkossa. Iltapäivällä lauttamatka Hiidenmaalle. Hiidenmaalla käydään tutustumassa Kassarin niemimaahan, jonka maisemat ovat erittäin kauniit. Siellä sijaitsee myös Aino Kallaksen kesätalo, sekä Hiidenmaan museo. Matkan varrelle jää Pyhalepan kirkko ja Suurmõisan kartano puistoineen. Muihin nähtävyyksiin tutustumme ulkoapäin, paitsi Hiidenmaan museoon, jossa vierailemme sisätiloissa oppaan kera.

Aamiaisen jälkeen kierrellään Hiidenmaalla: saarella on 3 tulitornia auki yleisölle, sekä pohjoisrannikolla Tahkunan niemimaalla entisiä militäärirakennuksia, maanalaisbunkkereita ja -käytäviä, sekä sotamuseo. Tämän lisäksi ihailemme saaren puhdasta luontoa sekä lukuisia harvinaisuuksia ja kauniita näköaloja. Nähtävyyksien jälkeen lauttamatka Triigiin josta ajomatka Kuressaareen jossa yövymme.

Heti aamulla jatketaan Saarenmaahan tutustumista, ja teemme retken Sõrven niemimaan suuntaan. Vierailemme mm. seuraavissa paikoissa: Tehumardi, toisen maailman sodan taistelupaikka, Mõntun satama, Sääre tulitorni, Kaugatoma rantatörma, Lümandalla lounas, jossa tarjoillaan kunnon paikallista maalaisruokaa. Lounaan jälkeen Mihkli maatilamuseo. Matka jatkuu takaisin Kuressaareen, jossa lyhyt kierros, mm käynti Piispanlinnassa.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.