Länsi-Uudenmaan linnakierros

Kuva: Pixabay

Päivän matkalla Uudellemaalle ehtii näkemään monta mielenkiintoista kohdetta. Merellisten tunnelmien lisäksi matkalla nähdään upeita linnoja, joiden tarinoihin uppoudutaan oppaan johdolla.

Ryhmämatkalle Uudellemaalle

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 1-2 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Sjundbyn linna on aito keskiaikainen kivilinna, josta huokuu historiallinen arvokkuus. Linna on rakennettu 1560-luvulla ja sitä ovat vuosisatojen saatossa asuttaneet monet kuuluisat aatelissuvut.

Siuntiossa sijaitsevan Suitian kartanon historia ulottuu keskiajalle saakka. Kartanon nykyinen ulkoasu on peräisin 1900-luvun alkupuolelta.

Mustion Linna sijaitseee vanhalla rautaruukkialueelle ja hurmaa kävijän viehättävine puutarhoineen. Kartanossa järjestetään opastettuja kierroksia, joissa kuullaan Linnan ja alueen pitkästä, mielenkiintoisesta historiasta sekä suvun säihkyvistä ja traagisistakin vaiheista.

Raaseporin linnan historiaan mahtuu tuhansia tarinoita lumoavasta rakkaudesta ja aarrelaivan haaksirikosta. Raaseporin keskiaikainen linna on yksi Suomen komeimmista linnanraunioista. Linna rakennettiin 1370-luvulla läntisen Uudenmaan hallintokeskukseksi ja sen tehtävänä oli valvoa Suomenlahden merenkulkua ja kauppaa.

Fagervik on Suomen viidenneksi vanhin rautaruukki, joka sijaitsee Kvarnträsketin järvestä merenlahteen virtaavan joen koskipaikoissa. Täällä lounnonkauniilla paikalla, järven tuntumassa sijaitsevat kartano, kirkko, pajat, puisto sekä punaiset mökit luovat ainutlaatuisen 1700-luvun miljöön, jota on vaikea löytää muualta Suomesta. Ruukkiin ja museoon voi tutustua kävellen.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.