Kulttuurimatka Roomaan

Kuva: Pixabay

Upea Rooma nähtävyyksineen kutsuu! Koe Vatikaanin tunnelma ja rentoudu lopuksi italialaisessa maalaismaisemassa. Tällä matkalla ehdit nähdä Italian tunnetuinta taidetta, tutustua Vatikaanin historiaan sekä nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. Buon viaggio!

Matkaa Italian sydämeen

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan sekä tilausajobussilla että lentäen, ja sen suosituskesto on 5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Rooman tunnelmalliset aukiot

Koe Rooman tunnelmalliset aukiot suomenkielisen oppaan kanssa kierrellen. Kulje kuuluisia Espanjalaisia portaita ja heitä kolikko Trevin suihkulähteeseen. Uskomuksen mukaan kolikon heittäminen takaa heittäjän paluun kaupunkiin. Ihaile maailmankuulua antiikinaikaista Pantheonin temppeliä joka on alun perin rakennettu pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille, mutta toimii nykyään katolisena kirkkona. Vieraile Navona-aukiolla, jota kutsutaan myös ”roomalaisten olohuoneeksi”. Aukion keskellä kohoaa Berninin kuuluisa suihkulähde Fontana dei Quattro Fiumi,”neljä virtaa”. Ehkä haluat osallistua messuun Basilica Santa Maria Sopra Minervan kirkossa, joka on yksi Rooman harvoista kirkoista, jonka sisätiloissa on nähtävissä goottilaisia vaikutteita.

Kaupunkikierros bussilla, Vatikaanin museot ja Pietarinkirkko

Hyppää bussin kyytiin kaupunkikierrokselle pitkin Tiber-joen vartta. Pian näkyviin ilmestyy komea Castel Sant`Angelon linna, joka alun perin rakennettiin keisari Hadrianuksen ja hänen perheensä hautamausoleumiksi, mutta josta sittemmin tuli paavien linnoitus. Matka jatkuu joen yli Pratin kaupunginosaan ja ohi paraatikatu Via Della Conciliazionen, jonka päässä vaikuttavana kohoaa Pietarinkirkko ja sen katteena oleva Michelangelon suunnittelema kupoli. Retki jatkuu uppoutumalla Vatikaanin Museoiden aarteisiin. Museo koostuu useista eri aikakausien paavien palatseista ja sisäpihoista ja kätkee sisäänsä yhden maailman suurimmista ja arvokkaimmista kokoelmista. Sikstiiniläiskappelissa pääset ihailemaan Michelangelon upeita freskoja. Museokierroksen jälkeen tutustut maailman suurimpaan kristilliseen temppeliin, Pietarinkirkkoon, josta löydät mm. Michelangelon koskettavan Pietá-veistoksen sekä muita barokkiarkkitehtien mahtavia aikaansaannoksia.

Tivoli ja Castelli Romanin viinit

Matkaa Roomasta itään Tivolin kaupunkiin, jossa pääset vierailemaan kardinaali d’Esten huvilassa ja sen suihkulähteitä täynnä olevassa puutarhassa. Tivolista matka jatkuu Castelli Romanin alueelle ja Casal Pilozzo-viinitilalle, jossa pääset nauttimaan maalaislounaan viinimaistiaisineen, jonka jälkeen ehdit kierrellä maalauksellisissa pikkukylissä, jotka sijaitsevat viini- ja oliivilehtojen sekä kastanjametsikköjen keskellä.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.