New York – kaupunki, jossa maailmat yhdistyvät

Monien tunnettujen nähtävyyksien ohella Yhdysvaltain itärannikolla sijaitseva suurkaupunki tarjoaa loistavat kulttuuri- ja shoppailumahdollisuudet, mielenkiintoisia museoita, lukuisista ravintoloista puhumattakaan.  Kaupungissa, joka ei koskaan nuku, on nähtävää pidemmäksikin aikaa, mutta jo muutaman päivän matkalla ehtii haukata mehukkaan palasen Isosta Omenasta.

Ryhmämatkalle New Yorkiin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla, ryhmämyynnin asiantuntijoilla, on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Matkan suosituskesto on 5-7 pv ja sen tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Finnairin suorat lennot vievät New Yorkiin ja takaisin.

Opastetuilla kaupunkikierroksilla nähdään vaikuttavimmat maamerkit, kuten Times Square, Empire State Building, Grand Central Teminal, 9-11 muistomerkki, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center ja paljon muuta.

Manhattanin suosituin vierailukohde, Times Square aukio, on täynnä LED-valotauluja, maailman suurimpien brändien mainoksia ja erikoisia hahmoja. Siellä voi kävellä kuuluisia punaisia rappusia ylös, istahtaa katselemaan ympärilleen ja vain nauttia tunnelmasta. Times Squarea ympäröi Broadwayn kuuluisa teatterialue, jossa maailmanluokan musikaaleja on tarjolla ympäri vuoden.

Yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista ja New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä on Empire State Building. Tässä ikonisessa rakennuksessa on kaksi näköalatasannetta, toinen 86. kerroksessa, jonka useimmat vierailijoista valitsee ja toinen, pienempi tasanne 102. kerroksessa. Tämän lisäksi henkeäsalpaavia näköaloja tarjoavat monet muutkin pilvenpiirtäjät, mm. ainutlaatuinen Top of the Rock, New Yorkin korkein rakennus One World Observatory, sekä Edge Observation deck, jonka tasanteelta on 360 asteen näkymät sekä Manhattanin horisonttiin että Hudson-joelle.

Taiteellinen, luova ja upea alue SoHo tunnetaan monista hienoista liikkeistään, gallerioistaan ja ravintoloistaan. Kaupunginosa on myös suosittu alue elokuvien ja tv-sarjojen kuvaamiseen. Opastetuilla kävelykierroksilla on mahdollisuus syvemmin tutustua SoHoon, samoin kuin sen vierellä sijaitseviin kaupunginosiin Little Italyyn, China Towniin ja Greenwich Villageen.

Yksi maailman kalleimmista shoppailupaikoista on New Yorkin tunnetuin ostoskatu, 5th Avenue, jonka kuuluisin osa löytyy 49th ja 60th Streetin väliltä. Kadun varrella on monia nähtävyyksiä ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Valtavan kokoinen keskuspuisto Central Park on Manhattanin sydän ja kaupungin keuhkot. Siellä voi kuljeskella puiston vehreässä huomassa ja hengähtää kaupungin kuhinan keskellä. Puistossa on paljon nähtävää mm. Shakespeare Garden, kätketyt vesiputoukset ja Bethesda Terrace, jonka rappusilta on kaunis näkymä järvelle ja Great Lawnille. Katusoittajat esiintyvät usein portaiden alla sen loistavan akustiikan takia.

Great Lawn, Central Parkin keskiössä sijaitseva suuri nurmikenttä on suosittu kohde piknikille ja se tunnetaan myös konsertti- ja esityspaikkana.

New Yorkin tunnetuin symboli, Vapaudenpatsas sijaitseeLiberty Islandilla. Saarella näkee patsaan lähemmin. Lisämaksusta voi käydä sen sisällä ja kivuta näköalatasanteelle. Manhattanin kupeessa sijaitsevalta saarelta käsin voi ihastella pilvenpiirtäjien muodostamaa siluettia ja siellä sijaitsee myös Statue of Liberty museo. Jos Vapaudenpatsaan näkeminen hieman kauempaa riittää, kannattaa valita n. tunnin mittainen risteily ilman maihinmenoa, jonka aikana voi ihailla Manhattanin horisonttia ja kaupungin ikonisimpia maamerkkejä mereltä käsin.

Ainutlaatuisen tunnelman voi kokea maailman parhaiden urheiluliigojen peleissä (NHL, NBA), konserteissa tai muissa tapahtumissa, joita jääkiekkojoukkue New York Rangersin kotikentällä, Madison Square Gardenilla, järjestetään lähes päivittäin.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.