Kesämatka Vääksyyn ja Porvooseen

Kuva: Pixabay

Tällä matkalla luvassa kartanotunnelmaa, historiaa ja rentoutumista. Matkan kruunaa Porvoon vanhan kaupungin ainutlaatuinen tunnelma.

Kesän paras kotimaan retki

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Tutustuminen oppaan kanssa idylliseen Vääksyn kanavan miljööseen. Kävelykierroksella nähdään mm. Lauri Rapalan patsas, Vaikeiden aikojen muistomerkki, Toivo Kärki-lava ja löydetään Minna Kaupin kiintorasti.

Urajärven kartanossa opastettu kartanokierros. Kartano kuului lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle, jonka viimeiset edustajat kartanossa olivat sisarukset Lilly ja Hugo, jotka testamenttasivat kartanon museona ylläpidettäväksi. Kartanossa on kodikas tunnelma, josta voi edelleen aistia sen viimeisten asukkaiden läsnäolon. Upea puutarha on saanut vaikutteita ja matkamuistoja sisarusten ulkomaanmatkoilta.

Haikon Kartanossa kuullaan kartanon 1300-luvulta alkavasta historiasta, nautitaan hyvästä ruuasta ja rentoudutaan kylpyläosastolla. Ehdit myös iltakävelylle kartanon kauniisiin puistomaisemiin ennen kuin pujahdat pehmeiden lakanoiden väliin hyville yöunille.

Maittava kartanoaamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa kaupunkikierrokselle Porvooseen. Opastuksen aikana kuullaan Porvoon historiasta ja siellä vaikuttaneista merkkihenkilöistä sekä tehdään kävelykierros idyllisessä vanhassa kaupungissa. Retken aikana vieraillaan Vanhassa Raatihuoneessa, Holmin talossa ja Porvoon tuomiokirkossa.

J.L Runebergin kodissa tutustumme kansallisrunoilijamme tuotantoon ja perheen elämään Porvoossa sekä Fredrikan kauniiseen puutarhaan.

Opastettujen kierrosten jälkeen jää aikaa kierrellä idyllisessä vanhassa kaupungissa, kauniissa jokimaisemissa ja pienissä putiikeissa. Istahda lopuksi jokirantaan nauttimaan jäätelötehtaan antimista. Illalla paluu Haikon kartanon saunan löylyihin. Haikon kylpyläosastolta löydät altaiden lisäksi myös elämyssuihkut ja saunapolun.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.