Kesämatka Tampereelle ja höyrylaivaristeily Runoilijan tietä Ruovedelle

Kuva: Visit Tampere/Laura Vanzo

Tämä kesämatka suuntautuu Tampereelle, jossa nähdään Tampereen keskeisimmät nähtävyydet ja vieraillaan mm. tuomiokirkossa sekä Hatanpään puiston ruusutarhalla. Päivän aikana vieraillaan Lempäälässä sijaitsevassa Vaihmalan Hovissa sekä ihastuttavassa Laukon kartanossa. Höyrylaiva Tarjanne kuljettaa matkailijat historiallista Runoilijan tietä Ruovedelle. Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva reitti on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan. Laivamatkan aikana nautitaan lounas.

Ryhmämatkalle Tampereelle ja runoilijan tielle

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Pihtiputaalta löytyy Gummerus suvun vanha pappila, jossa mahdollisuus kahvitteluun. Tunnetuin Gummeruksen perheen lapsista lienee suomalaisen pesäpallon kehittäjä Lauri ”Tahko” Pihkala. Vuonna 1783 rakennettu Pihtiputaan kirkko on Keski-Suomen vanhin puukirkko. Kirkko palvelee edelleen seurakuntaa pääkirkkona. 

Tampereen kaupunkikierroksella nähdään Tampereen keskeisimmät nähtävyydet, mahodllisuus vierailla esim. Tampereen tuomiokirkossa ja Hatanpään puiston ruusutarhalla, jossa on nykyisin yhteensä lähes 200 erilaista ruusua. Finlaysonin alueella sijaitseva Tallipiha on tunnelmallinen ostospaikka. Täältä löytyy monipuolinen valikoima upeita käsitöitä, sisustustuotteita, herkkuja ja suussa sulavia suklaita. Ostosten lomassa voi piipahtaa kahvilassa nauttimasssa itseleivottuja herkkuja.

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi toivottaa vieraat tervetulleeksi kauniiseen ja rauhalliseen maalaismaisemaan Vanajaveden rannalle. Täällä on mahdollisuus ruokailuun.

Upea Laukon Kartano tarjoilee kiehtovaa historiaa, lumoavaa taidetta, loistavia konsertteja ja herkullista ruokaa. Laukossa historian henki elää satumaisen kauniilla puistoalueella ja viljavassa kulttuurimaisemassa. Mies Laukon nykyisen vankan ja valkoisen kartanokylän takana on tamperelainen paperitehtailija ja taidemesenaatti Rafael Haarla, joka osti kartanon vuonna 1929. Haarla rakennutti kartanon pohjoismaista uusklassismia edustavan päärakennuksen vuonna 1931.

Laivamatka Tampereelta Ruovedelle höyrylaiva Tarjanteella historiallista Runoilijan tietä. Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva reitti on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.