Kesämatka Punkaharju-Savonlinna-Lappeenranta

Kuva: Pixabay

Itä-Suomen helmet Punkaharju ja Savonlinna tarjoilee kauniiden maisemien lisäksi paljon muutakin katseltavaa. Parikkalan Patsaspuisto on maailmanlaajuisestikin yksi tärkeimmistä yhden ihmisen taiteellisista aikaansaannoksista. Täällä patsaat sekä lajirunsas ja rehevä puutarha muodostavat mieleenpainuvan kokonaisuuden.

Ryhmämatkalle kesäiseen Itä-Suomeen

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 2-3 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Parikkalan Patsaspuisto on Suomen tunnetuin ITE-taiteen teoskokonaisuus joka on syntynyt Veijo Rönkkösen yli 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena. Patsaat sekä lajirunsas ja rehevä puutarha muodostavat kokonaisuuden, joka on maailmanlaajuisestikin yksi tärkeimmistä yhden ihmisen taiteellisista aikaansaannoksista. 560 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta houkuttelevat vuosittain Patsaspuistoon kymmeniätuhansia kävijöitä ympäri maailman.

Suomen Metsämuseo Lusto on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo ja tiedekeskus, ihmisen ja metsän menneisyyden sekä tulevaisuuden kansainvälinen kohtauspaikka.

Punkaharjulla sijaitsee myös Taidekartano Johanna Oras, joka kutsuu vierailijat mukaan taiteen kiehtovaan maailmaan. Kartanon pihapiiriissä sijaitsevassa kesäateljeessa on yleisöllä tilaisuus seurata taiteilijaa työssään ja päästä katselemaan taideteoksen mystisiä valmistumisvaiheita inspiraatiosta viimeistelyyn.

Kanava- ja saaristoristeily Saimalla. Reitin varrelle jää Saimaan kanavan suurin sulku, Mälkiän sulku, jossa pudotusta on noin 13 metriä. Risteilyllä voi nauttia myös Suomi-pöydän antimista.

Lappeenrannan linnoitus on Suomenlinnan ja Haminan linnoituksen ohella ainutlaatuinen, asuttu ja elävä linnoitus Suomessa. Kun Lappeenranta perustettiin vuonna 1649 , se syntyi juuri Linnoitusniemeen, josta asutus on levittäytynyt vuosisatojen aikana nykyisiin mittoihinsa. Valtaosa historiallisista rakennuksista on yleisölle avoimia. Linnoitus tutustuttaa kävijänsä Karjalankannaksen kupeessa ja Viipurin läheisyydessä sijaitsevan risteyskaupungin historiaan.

Matkaan on helppo lisätä esim. käynti Lappeenrannan kesäteatterissa.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.