Kartanoiden Somero

Kuva: Härkälän kartano/Soili Suominen-Hurme

Härkätien ja kartanoiden historia herää uudelleen henkiin tällä matkalla. Somero on helposti yhdistettävissä myös Helsingin tai Turun kohteisiin.

Ryhmämatkalle Somerolle

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 1-2 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Härkälän kartanon isäntänä toimii Raino Hurme, joka oli Ylen pitkäaikainen radiotoimittaja. Hän toimii myös opastettujen kierrosten vetäjänä. Kierrolla tutustutaan myös kartanon 1500-luvun lopun holvikellareihin ja kartanopuistoihin vanhoine puineen ja patsaineen.

Hovilan kartanon nykyinen päärakennus rakennettiin 1841 ja avattiin restauroinnin jälkeen yleisölle 2011. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan päärakennuksen restauroinnissa on kunnioitettu aikakautensa rakennustapaa, tyyliä ja makua. Kauniit vanhat kattomaalaukset on kunnostettu Museoviraston valvonnassa ja avustamana.

Hiidenlinna on täysin ainutlaatuinen keskiaikaiseksi rakennettu kivilinna Somerniemellä. Erämaan keskellä sijaitseva Hiidenlinnan on somerolaistaiteilija Reino Koivuniemen ideoima ja itserakentama.

Somero on myös M. A. Nummisen, Rauli Badding Somerjoen ja Unto Monosen nuoruuden maisema.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.