Karjalaistunnelmia ja mestarillisia sävelmiä 3 pv

Bombantalo

Nurmeksen Vanhan Kauppalan avoimet ovet -tapahtumassa päästään kurkistamaan yksityiskoteihin ja puutarhoihin. Puu-Nurmes on idyllinen asuinalue Nurmeksen sydämessä. Historiallisesti arvokas ja asemakaavaltaan suojeltu alue on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Pääosa rakennuskannasta on 1880-1930 väliseltä ajalta. Tapahtuman aikana kivijalkaliikkeet pitävät ovia avoinna normaaleita aukioloaikoja pidempään. Lounaan makoisat karjalaiset maut sekä sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin upea konsertti Makkosen kulttuurikodissa. Makkosen ja Azezianin Sibeliuksen sävelet ovat lumonneet satoja tuhansia ihmisiä ympäri maailman.

1. matkapäivä
Bussimatka Nurmekseen, jossa pidäteään ostostauko Teseman sukkatehtaan tehtaanmyymälässä ennen majoittumista. N. klo 15.00 majoitus Break Sokos Hotel Bomba. Bomban karjalaiskylän jalokivi ja päänähtävyys itsessään on Bomban talo, jonka arkkitehtuuri kertoo alueen kirjavasta historiasta lännen ja idän välisenä kohtaamispisteenä. Bomban talon historiaan ja karjalaiskylän tarinoihin tutustutaan tunnin kestävällä kierroksella. Kierroksen jälkeen illallinen Bomban talossa. Illan päätteeksi mahdollisuus nauttia kylpylästä klo 22.00 saakka (lisämaksusta, HUOM! klo 20-22 kylpylässä ikäraja 18 vuotta).

2. matkapäivä
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähtö Vanhan Kauppalan avoimet ovet -tapautumaan. Puu-Nurmes hurmaa kävijänsä, tapahtumassa on mukava kuljeskella ja ihailla ympäristöä. Pääset kurkistamaan yksityisiä puutarhoja ja tilanteen salliessa myös koteja. Asukkaat järjestävät myös pop up -kahviloita, ravintoloita, kirppiksiä ja taidenäyttelyitä. Lounaalla nautitaan vieraanvaraisuudesta ja makuelämyksistä karjalanpiirakoistaan kuuluisassa Männikkölän Pirtissä. Iltapäivästä paluu hotellille. Mahdollisuus ruokailuun tai kylpylässä käyntiin (lisämaksusta). Klo 18.00 lähtö Jussi Makkosen taiteilijakotiin, jossa konsertti. Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian johdattaa kuulijat mm. Sibeliuksen säveliin. Konsertin yhteydessä tarjoillaan pieni iltapala. Konsertin jälkeen kuljetus hotellille.

3. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Bussimatka Kolille, jossa opas johdattaa Kolin maisemakierrokselle vaarojen huipuille. Kierroksen kesto 1 tunti ja kävelymatkaa noin 1,5 km. Kierros sopii kaiken kuntoisille. Kierroksen päätteeksi juodaan nuotiokahvit makean kahvileivän kera. Kierroksen jälkeen mahdollisuus omatoimiseen vierailuun Luontokeskus Ukossa. Bussimatka lähtöpaikkakunnalle.

Hintaan sisältyy:

  • bussikuljetus valitulta paikkakunnalta Pohjolan Matkan bussilla
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • aamiaiset hotellissa
  • 1 x illallinen
  • 1 x lounas
  • konsertti Jussi Makkosen taitelijakodissa sisältäen pinen iltapalan
  • opastettu maisemakierros Kolin huipulla

Tapahtuma pidetään elokuussa.