Itä-Viron perinteitä ja tunnelmaa

Kuva: Toomas Tuul

Lyhyelläkin lomalla ehtii nähdä paljon. Matka vie Peipsijärven rantakylien kautta kohti Viron kaakkoisrajalla sijaitsevaa Setomaata. Setokaiskulttuuri on sekoitus idän ja lännen kulttuuria. Alueella on säilynyt oma kieli, elintavat, omaperäiset kansallispuvut ja hopeakoristeet. Euroopan neljänneksi suurimman järven, Peipsijärven, rannalta löytyy kulttuuriperinteiden lisäksi ihastuttavia maanteitä, joiden varsilla ihastellaan toinen toistaan upeampia sipuli- ja valkosipulilettejä.

Ryhmämatka Itä-Viroon

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Peipsijärven alue on yksi omaperäisimmistä Viron vähemmistökulttuurien alueista. Sen juuret ovat syvällä historiassa ja se on säilyttänyt omalaatuisuutensa useita satoja vuosia. Nykyään Peipsin rannat tarjoavat niin matkailijalle kuin kulttuurista kiinnostuneelle paljon katsottavaa, koettavaa ja lukemattomia vierailukohteita. Alueella elää paljon vanhauskoisia, joiden menneisyyteen ja nykypäivään on hyvä tutustua oppaan johdolla.

Kaakkois-Virossa ja Luoteis-Venäjällä asuvat setot eli setukaiset ovat etninen ja kielellinen vähemmistö, joka tunnetaan heidän lauluperinteensä sekä perinteisten kylien ja ruokien vuoksi. Lüübnitsan elokuiset markkinapäivät ovat täynnä kesäisiä Setomaan antimia, vihanneksia, kukkasipuleita, perennoja ja kalaa. Suuret sipuli- ja valkosipuliletit ovat kunniapaikalla, ja useat markkinavieraat tuovatkin tuliaisina erilaisia sipulilettejä. Myynnissä on myös upeita paikallisia käsitöitä. Markkinapäivillä esiintyvät myös kansantanssi- ja lauluryhmät.

Kakkois-Virossa n. 60 km päässä Tartosta sijaitsee Räpina, jossa on kaunis kirkko, Sillapään palatsi puistoineen ja puutarhoineen sekä vanha paperitehdas. 1800-luvulla ranekkettu Sillapään palatsi on merkittävänä rakennuskokonaisuutena valtiollinen suojelukohde. Sen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Räpinan paikallishistoria- ja puutarhamuseo sekä Räpinan kansakoulu. Kunnostetussa toisessa kerroksessa toimii Räpinan musiikkikoulu. Palatsia ympäröi runsaslajinen arboretum, jossa on yli 600 lajia puita ja pensaita.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.