Ihastuttava Taalainmaa, Uppsala ja Sigtuna

Kuva: Imagebank Sweden /Samir Hadi

Tutustu Ruotsin kiehtovimpiin kohteisiin tällä matkalla! Matka jatkuu Tukholmasta Taalainmaan portin eli Avestan kautta kohti Siljan järveä ja Nusnäsiä, jossa tunnetut Taalainmaan hevoset tehdään. Tukholmaan palataan Sigtunan kautta. Sigtuna on Ruotsin vanhin kaupunki, joka on tunnettu erinomaisista puutarhakahviloistaan ja hyvästä ruoastaan. Puisesta kellotornistaan tunnetulla Klockbacken-kukkalalla voi ihastella kaunista kaupunkia.

Ryhmämatka Taalainmaalle

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4-5 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Taalainmaalla kun ollaan, täytyy tietysti käydä Nusnäsissä katsomassa miten Taalainmaanhevoset tehdään. Toinen ehdottamasti käymisen arvoinen paikka Taalainmaalla on Mora. Mora on jokavuotisen Vasaloppet-hiihdon maalipaikka. Täällä sijaitsee myös taiteilija Anders Zornin ateljee ja kotitalo Zorngården.

Matkalla Faluniin kannattaa poiketa taiteilija Carl Larssonin kotitalossa. Larssonin hempeät koti- ja lapsiaiheiset maalaukset ovat monelle tuttuja. Sundbornin kylässä on myös erikoisen näköinen paanukirkko, jossa on Larssonin maalauksia ja ornamentteja. Kirkon takana on Larssonien sukuhauta.Falunissa sijaitsee urheilu- ja vapaa-aikakeskus Lunget, josta löytyy myös viiden hyppyrimäen muodostama mäkihyppystadion.

Borlängen keskustassa sijaitsee Johan “Jussi” Björlingin nimeä katava museoa. Björling oli Ruotsin tunnetuin tenori. Ja kukapa ei joulunaikaan kuuntelisi Jussi Björlingin laulamana tunnettua Adamin joululaulua O’ Helga natt – Oi jouluyö.

Uppsalaan on mahdollista tutustua joko kasvitieteilijä Carl von Linnen jalan jäljillä tai Pekka Töpöhännän tassun jäljillä. Pohjolan vanhimmassa liopistokaupungissa riittää enemmänkin katsottavaa: Tuomiokirkko on ehkä yksi suosituimmista käyntikohteista, täällä on kuninkaallisten hautojen
lisäksi mm. Carl von Linnen hauta. Kirkon ympärillä kannattaa myös tehdä pieni kävelykierros, jolloin nähdään mm. yliopiston kirjasto sekä päärakennus ja muita tunnettuja rakennuksia kuten Gustavianumin. Gustavianum on Uppsalan yliopiston vanhin säilynyt rakennus 1600-luvulta ja se toimii nykyisin museona.

Mikäli Linnen elämä kiinnostaa enemmänkin, Linnen puutarha sekä hänen virka-asuntonsa ovat keskellä kaupunkia, hieman kaupungin ulkopuolella on Linnen kesäpaikka ,jonka hän osti eläkepäiviään varten.

Lähellä Vanhaa Uppsalaa on mukava käyntikohde Ulva Kvarn, jossa voi nauttia lounaan ja tehdä pikkuostoksia. Täällä mm. käsityöläiset myyvät tuotteitaan.

Sigtuna on Ruotsin entinen pääkaaupunki. Kävelykierros ihastuttavassa vanhojen puutalojen kaupungissa.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.