Ihastu Eurooppaan jokiristeilyllä

Euroopan jokiristeily tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Se on tilaisuus kokea Eurooppa aivan uudella tavalla – elegantisti, mukavasti ja unohtumattomasti. Laivan lipuessa vakaasti jokea pitkin, ympärille avautuva, alati vaihtuva maisema ihastuttaa kauneudellaan. Vierailut joen varren ja lähiseudun kyliin ja kaupunkeihin ovat antoisia. Retkillä, joko kansainvälisillä tai omalle ryhmälle räätälöidyillä, on mahdollisuus tutustua lähemmin kiinnostaviin kohteisiin ja nähtävyyksiin. Laivalla leppoisasta menosta nautitaan viihtyisässä lounge baarissa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Jokiristeily on portti uusiin kokemuksiin ja muistoihin

Pohjolan Matkan ryhmämyynnin asiantuntijoilla on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan lentäen ja sen suosituskesto on 7-8 pv. Risteilyreitti, sekä tarkempi ohjelma, käyntikohteet ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Euroopan jokiverkostossa on paljon valinnanvaraa risteilijöille. Esimerkiksi Etelä-Saksasta itää kohti virtaava ja kymmenen valtion läpi kulkeva Tonava laskee lopulta Mustaanmereen. Matkan varrella vieraillaan mm. Wienissä, Bratislavasssa ja Budapestissä.

Saksan ja Alankomaiden kautta Pohjanmerelle virtaa romanttinen Rein, jota pitkin lipuessa ihastellaan viinitiloja, keskiaikaisia linnoja, mutta myös moderneja kaupunkeja.

Pariisin ja Normandian halki kulkeva Seine alkaa Langresin ylängöltä ja laskee Englannin kanaaliin. Seine on yksi Ranskan ikonisimmista maamerkeistä ja sen varrella sijaitsee maan kauneimpia alueita. Garonne joki kulkee ihastuttavan Ranskan viinipääkaupungin, Bordeaux’n läpi, josta alkava risteily vie maailman parhaita ja kalleimpia viinejä tuottaville viiniviljelysalueille. Douro alkaa Espanjan puolelta ja laskee Porton kohdalla Atlantin valtamereen. Risteily kuljettaa Douron jokilaaksoon, tarjoillen kulttuuria, viinitarhoja ja uskomattomia maisemia.

Tasokkaat jokilaivat ovat pieniä ja kodikkaita, ilmapiiri on lämmin ja yhteisöllinen. Valoisat hytit on varustettu suurin ikkunoin. Laivalla nautitaan herkullisista aterioista, aina aamiaisista usean ruokalajin illallisiin. Risteilyihin sisältyy useimmiten täysihoitoruokailut ruokajuomineen. Joskus iltaisin paikalliset esiintyjät viihdyttävät ohjelmanumeroillaan. Jokilaivoilla ei ole yökerhoja tai ravintoloita, joista kantautuisi meteliä yömyöhään. Matkanteko on leppoisaa, rauhallista ja rentouttavaa, mutta silti täynnä uusia, unohtumattomia kokemuksia.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.