Entisajan nostalgiaa – Vaasa, Uumaja ja Haaparanta

Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Tällä matkalla muistellaan aiemmin suosiossa olleita laivamatkoja Vaasasta Uumajaan ja legendaarisia ostosmatkoja Haaparantaan. Matkan aikana nähdään, millaiseksi kaupungit ovat muuttuneet vuosien saatossa ja tutustutaan myös reitin varrella Luulajan kaupunkiin. Tervetuloa mukaan!

Ryhmämatkalle entisajan nostalgiaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 3-4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Wasalinen uusi Aurora Botnia tarjoaa nykyaikaisen, nopean ja vaivattoman ylityksen Suomesta Ruotsiin. Merimatkalla aikaa nauttia viihteestä, tehdä ostoksia laivan merimyymälästä ja herkutella vaikkapa saaristolaispöydästä.

Uumajan kierroksella nähdään kaupungin keskeisimmät nähtävyydet sekä nähdään ja kuullaan millainen kaupunki on tänä päivänä. Uumaja on Pohjois-Ruotsin suurin kaupunki, joka on kasvanut pienestä kylästä Pohjois-Ruotsin dynaamisimmaksi ja innovatiivisimmaksi kaupungiksi, jossa on kaksi yliopistoa, Norrlands Operan, Sinfoniaorkesteri ja mielenkiintoisia museoita. Kierroksen päätteeksi tutustuminen Västernbottens Museossa alueen kulttuurihistoriaan.

Luulajan kaupunkikierroksen aikana tutustutaan Gammelstadin kirkkokylään. Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvan kirkkokylän sydän on keskiaikainen kivikirkko, jonka ympärillä sijaitsee noin 400 pientä punaista mökkiä. Kapeat mukulakivikadut luovat historiallisen maalaismaiseman.

“Voimatkat” Haaparantaan on vielä monen matkailijan muistoissa. Haaparannan kierroksella nähdään millaisia ostospaikkoja kaupungissa on tänä päivänä ja matkalla muistellaan, mitä ostoksia Haaparannasta tehtiin aiemmin. Pieni tauko Haaparannassa, jonka aikana mahdollisuus ostoksiin esim. outlet- tai tehtaanmyymälöissä.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.