Baltian helmet Riika-Vilna-Kaunas

Kuva: Pixabay

Kiertomatkan aikana kohteet hyvin tunteva oppaamme vie meidät tutustumaan Liettuan ja Latvian historiaan sekä nykypäivän elämään. Kävelykierroksella Vilnan vanhassa kaupungissa tutuiksi tulevat kapeat kadut ja kauneimmat kirkot. Vilna on unohtumattoman harmoninen ja viehättävä. Riikaa on kutsuttu pohjoisen Pariisiksi, mikä ei ole ollenkaan liioiteltua. Kaupungin värikäs kulttuurihistoria ja monet poliittiset käänteet ovat jättäneet jälkeensä merkittävän arkkitehtuuriperinnön, joka edustaa gotiikkaa, barokkia, klassismia ja jugendia.

Ryhmämatkalle Baltiaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 5-6 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Harvan Itämeren kaupungin menneisyys on yhtä värikäs kuin vuonna 1201 perustetun Riian. Entisajan vauraudesta kertovat lukuisat jugend-tyyliset rakennukset koristellisine veistoksineen ja takorautaisine yksityiskohtineen. Raatihuoneen torilla on alkuperäistä loistoa hehkuva Mustapäiden veljeskunnan talo, Pyhän Pietarin katedraali, jonka torni on Vanhan kaupungin korkein rakennus, sekä Riian tunnetuin nähtävyys Tuomiokirkko, suuren ja pienen killantaloja, Kolme veljestä ja paljon muuta. Riian kaupunkikierros ei olisi täydellinen ilman latvialaiset ylpeyden aihetta; Vapauden patsasta.

Siauliain Ristimäellä, pyhällä paikalla on yli satatuhatta ristiä. Tämä vaikuttava ja ainutlaatuinen kukkula on Liettualaisten pyhä paikka, josta vainovuosina tuli liettualaisten lohtu- ja muistolehto. Tuhannet eri kokoiset ristit muistuttavat vaikeista ajoista ja uhrauksista.

Vilnasta löytyy paljon nähtäävää. Upeasta Pietarin ja Paavalin barokkityylisestä kirkosta löytyy 2000 arvokasta seinämaalausta ja veistosta. Katedraaliaukiolla on Vilnan perustajan suurruhtinas Gediminaksen muistopatsas sekä mäen päällä kohoava Gediminaksen torni. Vilnan vanhakaupunki on täynnä gotiikan ja barokin helmiä.

Galvejärven keskellä sijaitseva Trakain linna palveli aikoinaan Liettuan herttuoiden kesäasuntona. Trakaissa asui asukkaita useasta eri kulttuurista. Herttua Vitaitas toi aikanaan Krimin sodan aikana turkkilaisheimoihin kuuluvia karaiimeja henkivartioikseen ja edelleen heillä on oma asuinaluen Trakaissa.

Kaunasta kutsutaan liettualaisen kulttuurin ja perinteen kehdoksi. Liettuan toiseksi suurin kaupunki on tätä nykyä vain hieman Vilnaa pienempi.

Upea barokkityylinen Rundalen palatsi rakennettiin Kuurinmaan herttuan Ernst Johann Bironin kesäasunnoksi. Linnan suunnitteli Bartolomeo Rastelli. Linna on peruskorjattu ja toimii nykyään museona.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne