Arkkitehtuuria, punaista kultaa ja merellisiä maisemia

Kuva: Visit Kristiinankaupunki

Pohjanmaa tarjoaa monta monituista ja toistaan upeampaa vierailupaikkaa ja maisemaa. Matkaan mahtuu niin arkkitehtuurin helmiä Alvar Aallon tuotannosta kuin kasvihuoneviljelyn helmiä punaisen kullan kaupungiksikin kutsutussa Närpiössä.

Ryhmämatkalle Pohjanmaan merellisiin maisemiin

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 2-3 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Alajärvellä sijaitsee ainoana maailmassa arkkitehti Alvar Aallon töitä 80 vuoden ajalta. Opastetulla kierroksella voi kuulla myös tarinoita Aallon lapsuudesta.

Carl-Ludvig Engelin suunnittelma Alajärven kirkko on rakennettu pääosin vuonna 1836 ja vihitty käyttöön 21.3.1841. Kirkko sijaitsee Alajärven länsirannalla kaupungin keskustan tuntumassa.

Punaisen Tuvan Viinitila on marjaviineistään tunnettu matkailukohde Alajärvellä. Tilaesittelyn ja viininimaistajaisten lisäksi täällä on mahdollisuus ruokailuun.

Jokipiin Pellavan tehtaanmyymälä sijaitsee idyllisessä vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa valmistetaan kaikki Jokipiin Pellavan pellavatekstiilit. Myymälän yhteydessä on myös pieni kahvila, jossa voi piipahtaa kahville ostosten lomassa.

Närpiö on suomen kasvihuoneviljeyn keskus. Täältä tulee suuin osa Suomen tomaateista ja kurkuista. Mahdollisuus vierailuun kasvihuoneella, jossa omistaja kertoo tilan toiminnasta. Närpiöstä löytyy nähtävää kasvihuoneiden lisäksi mm. Pyhän Marian Kirkko ja kirkkotallit.

Sälgrundin saari sijaitsee Kaskisten edustalla alle kilometrin merimatkan päässä Kalasatamasta. Sen eteläkärjessä seisovat komea punavalkoinen Sälgrundin majakka, sekä vanha luotsiasema.

Kristiinankaupunki on yksi Suomen parhaiten säilyneitä puutalokaupunkeja. Kaupunkikierroksella saadaan käsitys kaupungin historiasta tähän päivään. Kesäsisin voi vierailla esim. vuonna 1700 valmistuneessa upeassa Ulrika Eleonooran puukirkossa.

Anne Mattilan Taidekahvilassa pääsee tutustumaan Anne Mattilan maalauksiia, joita on alueella n. 100 kappaletta. Taidekahvilan alueella on 15 erilaista rakennusta, jossa jokaisessa voi tutustumaan taiteeseen sekä runoihin. Taidepolku metsässä on pituudeltaan noin 700 metriä ja sieltä löytyy mm. Pieni sinisenlinnun pyhäkkö, jota voi kysyä esimerkiksi pieneen vihkitilaisuuteen. Alueella on myymälä, josta löytyy Annen taiteesta painettuja tuotteita sekä paljon muuta. Tuotteet valmistetaan 100% käsityönä.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.