Antiikin kaupungit Ateena ja Delfoi sekä Meteoran vaikuttava luostarivuori

Kuva: Pohjolan Matka

Ateena huokuu antiikin historiaa! Matkan aikana tulee tutuksi Ateenan tärkeimmät nähtävyydet, UNESCO:n maailmanperintökohteita sekä henkeäsalpaavat maisemat. Kreikkalainen ruokakulttuuri ja vieraanvaraisuus ovat läsnä koko matkan ajan.

Ryhmämatkalle Italiaan

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta.

Tämä matka toteutetaan sekä tilausajobussilla että lentäen, ja sen suosituskesto on 5-6 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti

Akropolis on tunnetuin antiikin Kreikan linnavuorista. Akropolis oli jo varhain Ateenan asutuksen keskus, josta antiikin aikana tuli myös kaupungin uskonnollinen keskus. Erityisesti Akropolis tunnetaan Panthenonin temppelistä. Tämä argeologinen alue on Unescon maailmanperitökohde. Akropoliksen läheisyydessä sijaitsevassa Akropolis-museossa on esillä aluuen löydöksiä.

Thessalian maakunta sijaitsee keski-Kreikassa. Täällä pääsee ihastelemaan luonnon muovaamien “sokeritoppavuorien” alapuolella sijaitsevaan alueeseen, jonka luontopolut risteilevät kalliojyrkänteiden välissä. Mikäli luostareita on avoinna, on mahdollista tutustua myös niihin.

Meteoran luostarivuorivuori on Unescon maailmanperintökohde, ja yksi vaikuttavimmista paikoista ehkäpä koko maailmassa. Henkeäsalpaavat maisemat ylhäältä ovat jokaiselle kävijälle unohtumaton kokemus. Osaan luostareista pääsee tutustumaan teitä ja siltoja pitkin.

Delfoin oraakkeli on yksi antiikinajan tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista keskuksista. Parnassos vuoren rinteellä sijaitseva huikea argeologinen alue, jossa voi vierailla myös upeassa Defloin museossa.

Vastuullisesti ryhmämatkalle

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.